zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse politie werkt aan terugbrengen veiligheidsgevoel gemeenschap

lees ook ...

Glenn Verbond langer dan twee weken vermist

Glenn Verbond is 39 jaar oud. Men heeft hem op 11 november voor het laatst gezien rond half zes ‘s middags. Sindsdien is hij niet huiswaarts gekeerd. Woensdag jongstleden deed de afdeling Bestrijding ...

Hoewel de politie vaak met beperkte financiële middelen haar taken heeft moeten uitvoeren, is het de organisatie toch gelukt om de criminaliteit te kunnen indammen. Dit zei waarnemend korpschef Ruben Kensen bij de herdenking van manschappen die 30 en 35 dienstjaren hebben bereikt. Vanuit de samenleving is de roep naar een veilig groot. De waarnemend korpschef is zich daarvan bewust en zegt dat politie er alles aan zal doen om het veiligheidsgevoel terug te brengen.

Er zijn uitdagingen, maar er worden verschillende strategieën toegepast. De speciale eenheden zijn actief, maar er zijn ook tekorten aan personeel op verschillende afdelingen binnen het politiekorps. Het moet zeker beter. Daarom wordt er momenteel hard aan gewerkt om de onderbezetting weg te werken, geeft Kensen aan.

Als dit is opgelost zal de gemeenschap merken dat de politie zichtbaarder zal zijn op straat. Dat veilig gevoel moet terugkomen en de criminaliteitsbeheersing zal zeker plaatsvinden, merkt hij verder op.
Tijdens de huldiging van jubilarissen is ook stilgestaan bij manschappen die zijn overleden. Bij het monument op het terrein van het Politieopleidingscentrum is ook een krans gelegd.

Verschillende sprekers hebben het accent gelegd op discipline, correctie en de werkattitude bij de manschappen. Verder hebben de lichtingsgenoten van Kensen de waardering en ondersteuning uitgesproken aan de waarnemend korpschef.

De politietopman blikt positief terug op zijn politieloopbaan. Echter doet hij een beroep op de officieren om zich sterk te maken voor een goede overdracht aan hun ondergeschikten, zodat er een goede basis wordt gelegd voor de toekomst. Als Kensen de verschillende afdeling bezoekt zegt hij altijd: “Een goede leider zorgt voor een goede opvolger. Wie bepaalde competenties beschikt zou die moeten overdragen als die vertrekt.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse politie werkt aan terugbrengen veiligheidsgevoel gemeenschap