woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
3.3
(3)

Surinaamse politie waarschuwt voor oplichters; weer personen beetgenomen

lees ook ...

Wegen Bernharddorp te Para worden aangepakt

Er is op vrijdag 12 april jongstleden een aanvang gemaakt met het bezanden van wegen te Bernarddorp in het district Para. Minister Riad Nurmohamed, de minister van Openbare Werken heeft zich persoonli...

Hoewel de politie de gemeenschap vaker heeft gewaarschuwd voor oplichters raakt zij steeds weer geconfronteerd met gevallen, waarbij personen beetgenomen zijn door criminelen. In het district Nickerie heeft de politie de afgelopen periode een toename van aangiften voor oplichting geconstateerd. Daarbij zijn de aangevers voor grote geldbedragen benadeeld.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de verdachten onder valse namen opereren of zich voordoen als te zijn ondernemers om zichzelf te bevoordelen. Er zijn gevallen, waarbij de verdachten bijvoorbeeld Amerikaanse Dollars tegen een zeer gunstige dan wel aantrekkelijke wisselkoers aanboden.

In andere gevallen hebben de verdachten door listige kunstgrepen goederen en of diensten aangeboden, waarbij de aangevers eerst moesten betalen, zonder enig goed te hebben ontvangen of bewezen diensten.

Op de samenleving doet doet de politie een dringend beroep om extra alert te zijn en zich niet beet te laten nemen door deze oplichters. Laat u zich niet misleiden en ga niet zomaar in op verhalen van personen die u niet kent.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse politie waarschuwt voor oplichters; weer personen beetgenomen