vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
3.3
(3)

Surinaamse politie waarschuwt voor oplichters; weer personen beetgenomen

lees ook ...

Today is the third day of AZP action

The Academic Hospital Paramaribo (AZP) personnel is taking action since the hospital staff has still not received their 8% pay raise. In an interview with the media, Bond Chairman Lloyd Pool claims th...

Hoewel de politie de gemeenschap vaker heeft gewaarschuwd voor oplichters raakt zij steeds weer geconfronteerd met gevallen, waarbij personen beetgenomen zijn door criminelen. In het district Nickerie heeft de politie de afgelopen periode een toename van aangiften voor oplichting geconstateerd. Daarbij zijn de aangevers voor grote geldbedragen benadeeld.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de verdachten onder valse namen opereren of zich voordoen als te zijn ondernemers om zichzelf te bevoordelen. Er zijn gevallen, waarbij de verdachten bijvoorbeeld Amerikaanse Dollars tegen een zeer gunstige dan wel aantrekkelijke wisselkoers aanboden.

In andere gevallen hebben de verdachten door listige kunstgrepen goederen en of diensten aangeboden, waarbij de aangevers eerst moesten betalen, zonder enig goed te hebben ontvangen of bewezen diensten.

Op de samenleving doet doet de politie een dringend beroep om extra alert te zijn en zich niet beet te laten nemen door deze oplichters. Laat u zich niet misleiden en ga niet zomaar in op verhalen van personen die u niet kent.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse politie waarschuwt voor oplichters; weer personen beetgenomen