maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse politie waarschuwt personen die oproepen tot baldadigheden

lees ook ...

Vp Brunswijk ontmoet bewoners van Flora in meet the people a...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zet zich in het kader van een "Meet the People"-actie in om rechtstreeks contact te leggen met alle lagen van de bevolking. Zijn doel is om dagelijks door het hele ...

De samenleving heeft de afgelopen dagen te maken gehad met protestmanifestaties. Een terugblik de afgelopen dagen laat zien dat onbekenden pogingen hebben ondernomen om brand te stichten middels molotov cocktails op een partijcentrum en overheidsgebouw. De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) benadrukt dat het plegen van vernielingen, wegbarricades, vandalisme, opruiing, aanzetten tot baldadigheden, verstoring van de openbare orde strafbaar zijn gesteld.

De politie roept alle burgers op om deze handelingen achterwege te laten. Deze handelingen zijn niet toelaatbaar in een geordende samenleving. Bij constatering van deze strafbare feiten zal de politie genoodzaakt zijn om op te treden tegen de daders.

Een ander gevolg van de protestdemonstraties is dat het economisch verkeer en dienstverlening naar de gemeenschap toe enorme last hebben ondervonden van de wijze waarop het recht van vreedzaam betoog is uitgeoefend, doordat diverse openbare wegen in stad en district waren geblokkeerd of gebarricadeerd.

Leveranciers van goederen konden hierdoor hun bestemming niet tijdig bereiken waardoor de gemeenschap is gedupeerd. Ook ongeregeldheden qua de gezondheidscondities van personen is aan de orde gekomen, waarbij er meerdere malen slachtofferhulp werd aangeboden.

Het KPS erkent het in de Grondwet verankerd recht van vreedzaam betoog. De politie heeft preventieve maatregelen getroffen om de openbare orde, rust en veiligheid te waarborgen. In dit kader zal de politie de betogers begeleiden in het verkeer. Het verkeer zal op diverse locaties worden omgeleid. Een ieder wordt gevraagd zich te houden aan de aanwijzingen van de politie en andere veiligheidsdiensten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse politie waarschuwt personen die oproepen tot baldadigheden