donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse politie krijgt nieuw hoofdbureau; oude bouwsel wordt gesloopt

lees ook ...

Mening Carl Breeveld adviseur partij DOE

Ex- parlementariër Carl Breeveld is adviseur van de politieke partij DOE.  De regering heeft volgens hem wel macro-economisch redelijk resultaat bereikt, maar het volk is vergeten. Grote armoede is da...

Er komt een nieuw hoofdbureau voor het Korps Politie Suriname (KPS). Het bouwsel op de hoek van de Gemenelandsweg/Johan Adolf Pengelstraat zal worden gesloopt. De beslissing hiertoe heeft president Chandrikapersad Santokhi genomen in overleg met de werkgroep Bouw Hoofdbureau van Politie, en na adviezen van het architectenbureau ACE Consultancy en in overeenstemming met de leiding van het KPS.

De werkgroep heeft op dinsdag 25 juli 2023 op het Kabinet van de President een ontmoeting gehad met het staatshoofd dat uiteindelijk de beslissing nam om het niet afgebouwd te laten slopen en in de plaats daarvoor een nieuw hoofdbureau te laten opzetten.

Volgens Pertapsing Goerdajal, de presidentiële adviseur belast met de werkgroep, is het plan om volgende week te starten met de sloopwerkzaamheden. Hij legt uit dat er meerdere sessies zijn geweest met president Santokhi voordat op dinsdag het definitieve besluit werd genomen.

De essentiële vraag was of er zou worden doorgegaan met het huidige bouwsel of dat het gesloopt zou worden. Goerdajal geeft aan dat verschillende ingenieursbureaus adviezen hebben uitgebracht, waarbij de belangrijkste zorgpunten de veiligheid en duurzaamheid van het niet afgebouwde pand waren.

Er was geen duidelijkheid of het gebouw, als het zou worden voltooid, aan de gestelde eisen kon voldoen. Na overleg met de leiding van het KPS, die aangaf te streven naar een veilige werkomgeving, en met duurzaamheid als belangrijk aspect, hebben zowel de architect als de politie hun technische inzichten gegeven.

Op basis hiervan is besloten om het huidige bouwsel te laten slopen en een nieuw gebouw te realiseren. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) is al op de hoogte gesteld en er is afstemming geweest om het sloopproces in gang te zetten, zodat de werkzaamheden volgende week kunnen beginnen.

Conform de Comptabiliteitswet zal er ook een aanbesteding plaatsvinden voor het project. Pertapsing Goerdajal geeft aan dat het sloopbestek al klaarligt, terwijl het architectenbureau in de tussentijd bezig zal zijn met het opstellen van het bestek voor de nieuwbouw.

Het doel is om het nieuwe pand binnen anderhalf jaar te realiseren, waarbij de korpsleiding, de logistieke en administratieve diensten van het KPS gehuisvest zullen worden. De korpsleiding heeft al haar ontwerp gegeven en aangegeven hoeveel ruimte zij nodig heeft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse politie krijgt nieuw hoofdbureau; oude bouwsel wordt gesloopt