Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse politie gaat streng optreden tegen overtreders Covid regels

Geplaatst

op

Amoksi

De politie zal nu strenger optreden tegen de overtreders van de Covid maatregelen dan voorheen, zegt minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie.

Er is eerder door de politie vooral vermanend en waarschuwend opgetreden, maar vanwege de enorme toename van het aantal besmettingen gaat de politie nu concrete maatregelen treffen tegen hen die zich niet houden aan de Covid-19 regels waaronder het samenscholingsverbod en het uitgaansverbod.

De politie heeft nu de pas aangenomen en afgekondigde Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand in de hand en de opdracht om op te treden tegen overtreders hiervan. Er wordt gewerkt aan een boetelijst die afgestemd is op de nieuw aangenomen en afgekondigde wet.

Bij overtreding van de Covid regels wordt de persoon in kwestie bekeurd. De bekeuring is ook tegelijkertijd een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. De overtreder krijgt dan een boete en als hij die niet wil of kan betalen wordt hij of zij aangehouden en krijgt dan voor 2 weken tot maximaal 6 maanden gevangenisstraf opgelegd. – culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
vrijdag 14 augustus 2020 02:57

Het niet op straat zijn van het volk na 8u s’avonds zal niet helpen om de covid besmettingen lager te doen uitvallen dan het nu al is? De maatregelen die overdag gelden moeten strenger op naleving worden gecontroleerd. Samenscholing en geen mond- neuskapje op hebben zijn de regels waar mensen zich het meest schuldig aan maken. Ook over straat moet mond/neuskapje verplicht worden. Zo ben je in een omgeving waar het niet nodig is, twee tellen later zit in een waar het moet en je hebt het niet op. Op het gebruik van deze kapjes moet constant info worden gegeven.… Lees verder »

Lunes Armand
vrijdag 14 augustus 2020 03:11

De mogelijkheid een T.V kanaal, naast alle info via ander medium, te allokeren aan overwegend C-19, waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van buitenlandse beelden en intervieuws (ned en andertalige ondertiteling) met zieken kan helpen bijdragen aan het laten doordringen van dit gevaar. Kortom info over C-19 is nooit te veel. Deze ziekte is een sluipmoordenaar, moet duidelijk worden voor de mensen. Waar je het niet verwacht, daar duikt het op. Laten mensen vertellen hoe ze het hebben opgelopen. Tot nu toe zijn er mensen in thuis quarantaine, die gewoon uit huis gaan om boodschappen te halen. het is niet… Lees verder »

Laynel
vrijdag 14 augustus 2020 06:48

Suriname pakt het niet goed aan. Er zijn in Suriname veel alfabetten er zijn verschillende bevolkingsgroepen die de taal niet beheersen. Veel mensen uit Brazilië die je niet begrijpen. Elke dag meer mensen die besmet worden omdat ze niet goed voor gelicht worden. VOORLICHTING daar gaat het om

Amnesty2868
vrijdag 14 augustus 2020 08:46

Om de verspreiding te verkomen is een totale lock down. Voor de gene die werken een werk pasje regelen. Je hebt niks te zoeken overstraat blijft thuis. Je moet ook kunnen aantonen dat je boodschappen gaat halen. Het hoeft ook niet elke dag liefs 2 keer in de week. Laten de letters weer komen. Het wordt steeds erger in su. Alle grote winkels dicht gooien. Blijf thuis denkt aan je gezondheid en ook van een ander. Je verveelt je ga groenten planten of vissen. Zit met je kind of kinderen een boek te lezen. Ga met ze oefenen de school… Lees verder »

Ronnievandenhout
vrijdag 14 augustus 2020 09:13

Op de media leggen ze uit om mondkapjes te gebruiken. Zelf hebben ze die niet op. Graag het goede voorbeeld geven. B.v.d., Ronnie van den Hout (3e reactie: analfabeten)

Mikel
vrijdag 14 augustus 2020 18:10

Je LULT uit je nek,

Pak de ROVERS, geeft het volk hun nachtrust.

Of geeft het over aan iemand anders.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen