dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
4
(1)

Surinaamse politie gaat patrouilles te water opvoeren

lees ook ...

Personeel RZW in actie om loon januari

Minister Steven Mac Andrew, die waarneemt op Volksgezondheid, kreeg bezoek van het personeel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW), vergezeld van vakbondsman Imro Edam.  Men is in actie  omdat het...

De politie gaat haar patrouilles te water opvoeren om te voorkomen dat illegalen via schoeners het Surinaamse grondgebied betreden, zeker in deze periode van Covid-19. Dit zei minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol), gisteren, bij het in ontvangst nemen van de sleutels voor twee ambulanceboten. De vaartuigen, die bestemd zijn voor de Maritieme Politie, werden overgedragen door zijn collega Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De justitieminister heeft de sleutels direct overhandigd aan korpschef Roberto Prade. Hij deelde verder mee dat de vaartuigen ook ingezet zullen worden om de orde op het water te handhaven. Volgens de minister heeft de Maritieme Politie slechts open aluminiumboten, waardoor het in de regen moeilijk is om te patrouilleren. De vaartuigen zijn in opdracht van Volksgezondheid eerst gekeurd en ook geschikt om op zee te varen. De kosten voor het onderhoud van de boten zijn voor Juspol.

Ramadhin gaf aan dat er in totaal drie vaartuigen aangeschaft zijn door de vorige regering uit de middelen van het Covid-noodfonds. Hij zei dat het ministerie niet over de kennis beschikt om vaartuigen te besturen noch te bemannen. Daarom heeft hij na overleg met zijn collega van Juspol en Binnenlandse Zaken, twee vaartuigen overgedragen onder voorwaarde dat het ministerie van Juspol, waar nodig het ministerie van Volksgezondheid assistentie zal verlenen. Het andere vaartuig is geschonken aan het Medisch Mungra Centrum.

Amoksi verzekerde zijn collega dat zijn ministerie altijd klaar staat om te helpen. Ramadhin merkte op dat hoewel het om twee ambulancevaartuigen gaat, zij multi-inzetbaar zijn. Amoksi voegde eraan toe dat de boten voorzien zullen worden van het logo van het Korps Politie Suriname en een Surinaamse vlag. De vaartuigen zullen van de week nog worden ingezet. Ramadhin heeft zijn collega nog twee vaartuigen toegezegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse politie gaat patrouilles te water opvoeren