Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse politie: “Blijf af van elkaars vlaggen!”

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

De verkiezingen zijn in aantocht en verschillende politieke partijen zijn nog druk bezig propaganda te voeren. Vanwege de COVID-19-crisis zijn meetings waarbij een grote massa op de been wordt gebracht, bij deze stembusgang niet toegestaan. Wat nu gebeurt, is dat via sociale media, de televisie en radio propaganda wordt gevoerd. De ABOP van Ronnie Brunswijk houdt zelfs online massameetings. Ook huisbezoekjes worden afgelegd, waarbij informatie over de partij wordt gedeeld.

Het plaatsen van vlaggen op verschillende locaties in het land zorgt enigszins voor problemen. Partijen beweren dat vlaggen worden verwijderd om die van een bepaalde politieke partij te plaatsen. Op sociale media zijn er zelfs ook filmpjes gedeeld waar te zien is dat vlaggen van een bepaalde partij worden verwijderd om dan direct een andere te plaatsen. De vlaggenruzie gaat in de meeste gevallen tussen propagandisten van de NDP en VHP of tussen de NDP en de NPS. Op sommige locaties worden de vlaggen gedumpt op de vuilnisbelt of zelfs verbrand.

Bij de politie zijn ook klachten gedeponeerd van het onsportieve gedrag. In een verklaring schrijft de politie dat een man onlangs zijn gebouw verhuurde aan een politieke partij om te gebruiken als partijcentrum. Die politieke partij versierde het gebouw vervolgens met hun partijvlaggen. De volgende dag kwam de partij erachter, dat hun vlaggen verwijderd waren door propagandisten van een rivaliserende politieke organisatie. Dit met medeweten van de verhuurder van het gebouw. De andere partij heeft toen het gebouw versierd met haar vlaggen.

De politie doet een oproep aan alle politieke partijen in Suriname om dit laakbaar gedrag achterwege te laten. Dit ter voorkoming van escalatie tussen leden van politieke partijen onderling. Verder wordt gevraagd aan verhuurders van locaties aan politieke partijen om zich te houden aan de huurafspraken, omdat zij door hun onbetrouwbaar gedrag kunnen meewerken aan het creëren van politieke chaos in het land.

Het Surinaamse volk gaat over 16 dagen naar de stembus.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
J.J

Ik werd wakker en opeens was er een grote vlag gespijkerd bij me paal voor de deur. dus zomaar zetten ze ook vlaggen. ongevraagd. k denk dat ze verkeerd hebben gezet want me buurvrouw zei me ze denkt dat het voor haar moet zijn. want ze had iets gekregen voor een vlag. dan zouden ze nog komen plaatsen. dan hebben ze het verkeerd gezet.Advertentie

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen