donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse PGA groep richt zich op uitdagingen voor vrede en veiligheid

lees ook ...

Vrouwen Koropha dragen kennis over huiselijk geweld over

Vijf vrouwen uit Koropha (Matta) hebben onlangs een informatiesessie over huiselijk geweld gegeven aan andere vrouwen in het dorp. De vrouwen werden samen met andere vrouwen uit Para getraind om het e...

Op vrijdag 27 oktober 2023 organiseerden Parlementarians for Global Action (PGA) in samenwerking met De Nationale Assemblee (DNA) een eendaagse workshop met als thema: “Bevordering Internationale Vrede en Veiligheid Wereldwijd”. Het evenement vond plaats in de Courtyard by Marriot.

Tijdens deze bijeenkomst werden de deelnemers vertrouwd gemaakt met de vier verschillende campagnes van het Internationale Vredes- en Veiligheidsprogramma van PGA. Hierbij werd specifiek benadrukt hoe deze campagnes elkaar wederzijds ondersteunen in verschillende opzichten.

DNA-voorzitter Marinus Bee benadrukte in zijn openingswoord dat deze campagnes een gezamenlijke inspanning vertegenwoordigen van parlementariërs wereldwijd om dringende problemen aan te pakken en onze planeet veiliger te maken voor iedereen. Hij benadrukte dat wetgeving, toezicht, financiering en pleiten voor internationale overeenkomsten bijdragen aan het succes van deze cruciale campagnes.

Vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman, lichtte het werk van de Commissie Mensenrechten in DNA toe. Deze commissie streeft naar de bescherming, eerbiediging en handhaving van de rechten van elk individu. Ze promoot openhartige discussies over mensenrechten, met speciale aandacht voor vrouwen, kinderen en de LGBTI-gemeenschap.

De PGA-groep in Suriname, onder leiding van Patrick Kensenhuis, zal zich richten op verschillende uitdagingen, waaronder het versterken van capaciteiten binnen politiebureaus, het creëren van kansen voor jonge mannen, en het toewijzen van meer middelen aan het ministerie van Defensie voor effectieve wapenbestrijding.

De workshop werd bijgewoond door vertegenwoordigers van het Directoraat Nationale Veiligheid en de ministeries van Justitie en Politie en Defensie. Daarnaast werden virtuele presentaties gegeven door belangrijke spelers over het thema van de workshop.

Parlementarians for Global Action (PGA) is een niet-commercieel en onpartijdig internationaal netwerk van meer dan duizend gekozen leden uit ongeveer 130 parlementen wereldwijd. Het netwerk streeft naar wereldvrede, democratie, rechtsstaat, mensenrechten, gendergelijkheid en bevolkingsvraagstukken.

De Surinaamse Nationale Groep van PGA werd ongeveer twintig jaar geleden opgericht en heeft gedurende deze tijd een beslissende en consistente bijdrage geleverd aan het bevorderen van internationale vrede en veiligheid, evenals andere doelstellingen van de organisatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse PGA groep richt zich op uitdagingen voor vrede en veiligheid