donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse patiënten weer naar Colombia

lees ook ...

Verzoek aan president om Politie Opleidingscentrum te eren m...

Een groep voormalige politiefunctionarissen heeft president Chan Santokhi verzocht om het Politie Opleidingscentrum te vernoemen naar inspecteur Herman Gooding, een man die zijn leven gaf in...

Suriname is weer in de gelegenheid om patiënten die hoog complexe zorg nodig hebben uit te zenden naar Colombia. Een delegatie van het ‘Hospital Internacional de Colombia’ in Bucaramanga, Colombia is donderdag jongstleden ontvangen door minister Amar Ramadhin om belangrijke zaken op dit gebied te bespreken om te komen tot verbetering van de samenwerking.

Tijdens de bespreking met de delegatie uit Bucaramanga zijn naast andere onderwerpen ook uitstaande betalingskwestie aan bod gekomen. Betalingsafspraken zijn gemaakt met wederzijdse inspanning. De patiënten die naar Colombia moeten, worden geselecteerd volgens de Armulov-regeling.

“Het is goed nieuws dat wij weer in staat zijn om patiënten die hoognodige zorg nodig hebben, te helpen door hen uit te zenden naar Columbia. Dit zorgt ervoor dat onze burgers de best mogelijke zorg krijgen, zelfs als die buiten onze landsgrenzen ligt,” aldus de bewindsman.

De toekomstige samenwerking houdt onder andere in de kennisuitwisseling tussen medische professionals en nieuwe protocollen voor de uitzending van patiënten. Dit alles is gedaan om de kwaliteit van zorg voor Surinaamse patiënten te verbeteren en de samenwerking met op dit gebied te versterken.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse patiënten weer naar Colombia