dinsdag 26 september 2023
27.8 C
Paramaribo
20.3 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse passagiers vanwege orkaan Ian gestrand in Miami

lees ook ...

Vandaag beslissing over derde tranche IMF lening

President Santokhi zegt het te betreuren dat er berichten in de Surinaamse media verschenen zijn over een goedkeuring vanuit het IMF. Dit berust niet op waarheid. Het IMF heeft nog niet vergaderd over...

Surinamers die in Miami vertoeven en terug moesten keren zijn gestrand. Dit is het gevolg van orkaan Ian, die aan land kwam in Cayo Costa Florida. Uit voorzorg zijn vluchten geannuleerd door de diverse vliegmaatschappijen met als gevolg voor Suriname dat passagiers die op door- of terugreis zijn uit Miami gestrand zijn. De vlucht van American Airlines van dinsdag vanuit Miami naar Paramaribo ging ook niet door.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) stelt passagiers gerust. BIBIS heeft alle aandacht voor de, door overmacht, ontstane situatie en heeft in het licht hiervan het consulaat-generaal in Miami gevraagd de nodige consulaire assistentie te verlenen aan de gestrande Surinaamse passagiers.

Samen met het consulaat-Generaal is het ministerie druk bezig na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor verblijf, totdat de vluchten hervat kunnen worden en de gestrande passagiers veilig terug kunnen keren naar Suriname. Het ministerie van BIBIS adviseert de gestrande passagiers om in contact te staan met de vliegmaatschappijen om te vernemen wat de gewijzigde terugkeerdatum zal zijn.

Op de gestrande Surinaamse passagiers wordt een beroep gedaan om steeds in contact te staan met het consulaat-generaal van de republiek Suriname te Miami, welke te bereiken is via de telefoonnummers: 001-3054689092/ 0013054630694 tst 103 en via het emailadres: cons.miami@gov.sr

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse passagiers vanwege orkaan Ian gestrand in Miami