Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Particuliere Bushouders zijn radeloos

Geplaatst

op

Vervoer Stage 1

De particuliere bushouders (ongeveer 1300) die het leeuwendeel van het openbaar vervoer voor hun rekening nemen in Suriname, zitten al zes maanden werkeloos thuis. Van de overheid kregen zij maandelijks brandstof compensatie omdat zij hun prijzen niet mochten optrekken na een brandstofverhoging destijds. Ruim vijf maanden geleden, toen Covid pas de kop op stak in Suriname gingen de bushouders enkele dagen in staking omdat zij al maanden geen brandstof compensatie gekregen hadden. Het antwoord van de regering Bouterse-Adhin was dat ze thuis mochten blijven. En daar zijn ze nog steeds.

De bushouders die vrijwel allemaal een gezin hebben en vaak ook hun bejaarde ouders moeten verzorgen zijn radeloos. Na zes maanden zijn al hun reserves op; hun kinderen hebben honger en aan schoolspullen kopen voor hun kinderen kunnen ze niet eens denken. Sommigen van hen hadden een lening bij de bank genomen die ze al een hele tijd niet kunnen betalen en er is door de bank beslag gelegd op hun bus of zelfs op hun huis. De bushouders zijn ten einde raad. De vraag is waarom de overheid zich hun nood niet aantrekt en hen weer laat rijden, temeer omdat er een heleboel kleine (Noah) busjes de routes illegaal verzorgen, de busjes volproppen en tien SRD per rit vragen. En de politie treedt niet op.

Ook de burgers lijden al zes maanden onder deze onredelijke regel en moet nu alles duurder is geworden, hun schaarse geld dagelijks betalen aan taxiritten om naar en van het werk te gaan in plaats van aan het gezin te besteden. Als de bevolking geen geld over heeft om gezond te leven vanwege deze zogenoemde corona maatregel kan men zich ook niet wapenen tegen covid of welke ziekte dan ook. In andere landen is er ook corona maar het openbaar vervoer rijdt gewoon en de illegale taxibusjes in Suriname rijden ook gewoon! – culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mac Donald jc
vrijdag 4 september 2020 09:44

Ja,even nog wachten alles komt goed

Koebeer
vrijdag 4 september 2020 10:59

Nee niets even wachten. Als je kinderen honger hebben denk je aan roven. De bank beroven of me buurman die het ook moeilijk heeft zal zeker ook deze zelfde gedachte hebben. Roven. Ik moet schulden betalen. Ik moet eten toch. De la regering lukt het niet om ons te helpen. Ze kijken alleen naar hun familie die de beste banen krijgen en salarissen en wij. Wij moeten onze bus vreten. Hoe?

Rama
zaterdag 5 september 2020 01:17

Altijd zitten ze te klagen. Dat begint te vervelen. Tegen de noah busjes wordt er inmiddels al opgetreden en een aantal van ze hebben boetes gekregen.
In een aantal Afrikaase landen waar de bussen gewoon door mochten blijven rijden is men er al achter gekomen dat dat een bron van verspreiding is geweest.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen