Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Parlementariër geeft dubbel salaris op

Geplaatst

op

Img 56c79c5db08c 1 2

De nieuw gekozen parlementariër Kishan Ramsukul van de coalitiepartij VHP heeft zijn overheids salaris laten stopzetten nu hij volksvertegenwoordiger is geworden. Ramsukul vindt dat niet enkel ‘de kleine man’ in moet leveren, maar dat ook de parlementariërs de hand in eigen boezem moeten steken.

Het is niet meer dan normaal dat een volksvertegenwoordiger geen dubbel salaris heeft en zeker niet van dezelfde werkgever. Maar het lijkt al jaren de norm te zijn dat Surinaamse parlementariërs nevenberoepen hebben naast het parlementariërschap. Vaak wordt het ‘neven’ beroep en zeker als het bij de overheid is, helemaal niet uitgeoefend, maar wordt enkel het salaris getoucheerd. Het goede voorbeeld van Ramsukul doet hopelijk goed volgen – culturu.com

36 Reacties
36 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
maandag 7 september 2020 06:32

Applaus, dit is pas een eerlijk en begaan man.

Jim
maandag 7 september 2020 06:51

Goed voorbeeld wordt niet altijd goed gevolgd. Bij wet moet bepaald worden dat een ambtenaar geen loon als nationale assemblee lid mag ontvangen

Rika de jong van amsbergen
maandag 7 september 2020 06:51

💪Geweldig een voorbeeld hoe het ook kan.U hebt Uw ❤ op de gooie plek
Ik wens U heel veel succes met Uw werk.Top

Uric
maandag 7 september 2020 07:26

Dit heeft navolging nodig en als de President en de VP hun benoemingen terugdraaien, niet slecht omdat het leunt aan nepotisme, maar vooral omdat het in strijd is met de statuten. Het zou ze dus sieren waardoor deze regering wederom zou mogen bogen op de volledige ondersteuning van het volk.

Marian
maandag 7 september 2020 07:45

Succes meneer Ramsukul nu nog de rest en de boeven bende ook nog alles laten inleveren wat ze van de Staat Surinane hebben gestolen

Rama
maandag 7 september 2020 07:51

Dat is weer echt Suriname. Jaren lang een dubbel salaris, ongelooflijk wat een rot bende was het hier. Maar deze man die dus ook jaren lang zijn zakken gevuld heeft zegt het dubbele salaris op, maar zou eigenlijk nu ook zijn mond open moeten doen van hoe het dan al die jaren was geregeld. En hij heeft er lekker aan mee gedaan. En wat te denken van het terug geven van het gratis ontvangen dubbele salaris? Maar dat zal wel te ver gaan, zakken vullen stopt maar terug geven wat eigenlijk gestolen is van de staat, nee dat doen we… Lees verder »

Percy
maandag 7 september 2020 07:59

Wat een nep figuur. Zijn zakken jaren vullen en nu het hem uitkomt de barmhartige Samaritaan uit hangen. Ik hou niet van die toneel stukjes. Ga toch weg, ik moet jou niet meer nep figuur. Maar iedereen trapt er weer in, net als dat wij gewoon criminelen mee laten doen in de regering. On-begrijpenlijk stelletje domkoppen hebben wij hier in Suriname. Deze man is ook crimineel bezig geweest onder de oude regering. Maar nu omarmen wij hem opeens. Ik vind het een nep figuur die zo doet om de fijne jongen uit te hangen. Voor mij blijft hij niet geschikt… Lees verder »

Hesdie
maandag 7 september 2020 08:35

Er zijn nog veel meer met meer topsalarissen. Spookamtenaren. En ga zo maar door. Deze meneer biecht en geeft zijn dubbele salaris toe. Straf hem niet anders zullen de anderen niet komen. Wel moet je een ultimatum stellen aan de anderen. Voor een bepaalde datum je dubbel salaris stopzetten dan geen straf. Na die datum straf boete en gevangenis straf.

Percy
maandag 7 september 2020 11:09

Hesdie begrijpt het helemaal. Je moet die kinderen die hun misdaden toegeven belonen en niet straffen. Maar een beetje geld terug geven zou ook niet verkeerd zijn. Toch word ik er misselijk van dat ze met een voldane blik op de foto gaan zo van ( goed van mij hé, ik geef toe dat ik geld dat ik niet verdiende aan nam) maar ik geef het niet terug hoor. Nee jullie moeten al blij zijn dat ik er mee stop, mijn zakken zijn nu toch vol genoeg. En ja het aandacht trekken en met mijn foto in de krant is… Lees verder »

stanley westerborg
maandag 7 september 2020 12:17

Prima. Dit zou in gouden letters aan de wanden van het gebouw van DNA genoteerd moeten worden. Misschien kan dat dan de geldwolven in de poliiek in Suriname tot inkeer brengen.

D Meerzorg Troost
maandag 7 september 2020 12:43

Klasse hoor mag
Hoop dat velen zullen volgen

Chitra
maandag 7 september 2020 12:57

Helemaal mee eens niet straffen. Laat iedereen nu hun dubbele salaris stopzetten. En idd wie geen gehoor geeft zal dan gestraft worden. Nu de kans om eerlijk te zijn .

Jenneke
maandag 7 september 2020 13:09

Dit is een echte Surinaamse volksvertegenwoordiger die het echt meent. Hij doet het samen met het volk. Dank u wel kishan

Kenny
maandag 7 september 2020 14:42

Zucht, we zijn dus al blij als er iemand stopt met stelen ? Die man hoort helemaal niet in het parlement. Alles weer eigen belang. Waarom zijn we hier zo goed gelovig. In een ander land zou die man gelijk opgepakt worden voor fraude, maar hier zijn we al blij als er iemand beloofd niet meer te stelen. Kan je nagaan wat een rovers bende het hier is. Suriname had een rijk en goed lang kunnen zijn, als die hoofdrovers Bouterse, Brunswijk en Boefdraad er niet geweest waren. We zullen wel altijd een bananen staatje blijven. Maar pas op als… Lees verder »

Enny Kroes
maandag 7 september 2020 14:46

Ik lees dit het is ook nooit niet goed wat mensen doen die man geeft teminste een voorbeeld en dan die commentaar die men weer geeft de vorige regering heeft dat helemaal niet gwdaab

John
maandag 7 september 2020 14:49

Geweldig, een dief die toegeeft dat hij jaren gestolen heeft. Ja zo een man moeten we omarmen en eren. Wat een fijne vent is dat, hij stopt met stelen. En kijk eens naar die stoere vastberaden glimlach op de foto. Ja zo iemand daar kan je op bouwen. Of toch niet ? En is het een schande dat hij aan die fraude heeft meegedaan. En dat hij eigenlijk niets te zoeken heeft in de politiek. En staat hij daar voor zijn eigen belang en is nog steeds onbetrouwbaar. En weet hij dat de Surinamers gemiddeld genomen goed gelovig zijn. En… Lees verder »

John
maandag 7 september 2020 14:51

Volgens mij weet zwartje allang niet meer waar het allemaal over gaat.

Lunes Armand
maandag 7 september 2020 15:03

Wie kennis heeft van diefstal, moet het bij de pg neerleggen voor onderzoek en eventuele strafrechtelijke vervolging. (Zie EBS, Rusland en Sibilo). Hiermee is niet gezegt dat hij geen vlieg kwaad heeft gedaan. Applaus voor de stap van deze man. Met dit applaus willen wij aangeven dat deze handeling als een verplichting/wet moet worden vastgelegt voor elk DNA lid nu en in de toekomst. Waar gelden terug gehaald kunnen worden moet het ook daadwerkelijk gebeuren. Maar dan op grond van harde bewijzen. Als er een schaap over de dam is, volgen er meer. Te hopen dat deze rij uit 51… Lees verder »

kartje
maandag 7 september 2020 21:44

Zo-zoooo Beste Sranang Bro’s&Sis, zijn wij niet blij dat er NU een nwe Regering onze Sweet Sranang aan het opruimen is!!! Laat de Positieve Gedachte het Werk doen. Ik ben met die Ene John 100% eens. En dat NU al die “Potentiële Landgenoten” met hun “Nwe-“BEZEMS” onze Sweet Sranang helemaal SCHOONVEGEN ! “GOD BLESS YOU ALL” 🙏😷👍

Condor
maandag 7 september 2020 21:58

“Ramsukul van de coalitiepartij VHP heeft zijn overheids salaris laten stopzetten nu hij volksvertegenwoordiger is geworden. Ramsukul vindt dat niet enkel ‘de kleine man’ in moet leveren, maar dat ook de parlementariërs de hand in eigen boezem moeten steken.” Yes, yes, yes, yessssssss Eindelijk een eerlijke meelevende man met karakter en mededogen voor het land en haar pienarende burgers. Zijn collega parlementariërs die dubbele, drie of vier dubbele overheidsalarissen ontvangen zullen niet blij zijn met deze grootse sympathieke daad van Kishan Ramsukul. Maar je ziet het nu. Je kunt heel riant van een volksvertegenwoordigers salaris leven. Dat hebben wij allemaal… Lees verder »

Condor
maandag 7 september 2020 22:02

Maar toen men Assembleeleden tijdens de NDP periode vroeg om hun betaalde bijbanen (overheidsbanen) op te zeggen zodat iemand anders ook een inkomen kan hebben. Werd dat botweg geweigerd of kwam men met allerlei doorzichtige smoezen. Zo werd als smoes gebruikt dat ze máár een schadeloosstelling als parlementariër ontvagen. Alsof het riante salaris met de misplaatste naam “schadeloosstelling” een soort van zakgeld is. Ook de leden van de toenmalige opositie en die van de regeringen daarvoor hielden zich dom en weigerden de inkomsten van hun voormalige ambtenaren baan die ze niet meer uitoefenen terug te geven. Diverse assembleeleden hadden een… Lees verder »

Condor
maandag 7 september 2020 22:05

Er is vaak geroepen dat deze kwestie teruggedraaid zou worden, maar het bleef bij mondelinge beloften zoals je van NDP geldgeile wolfen kan verwachten. En vergeet niet. Naast de salarissen zijn er nog diverse andere voorzieningen, zoals vrije geneeskundige behandeling van de functionarissen en hun gezinnen. Dus assembleeleden houden veel geld over in vergelijking met een gewone timmerman, winkel- marktverkopers, verpleegkundigen, wachters, schoonmakers enzv waar wij in Suriname heel veel van hebben. De vorige en huidige assembleeleden zijn door de voornoemde “kleine man/vrouw” in de assemblee geplaatst om hen te vertegenwoordigen, maar dat vergeten deze rijkelijke en goedverdienende “volksvertegenwoordigers” steeds… Lees verder »

Condor
maandag 7 september 2020 22:10

En gedragen zich als koningen of koninginnen met absolute macht.
Hoop dat meerdere assembleeleden
Kishan Ramsukul’s voorbeeld volgen en ook hun onterecht ontvangen inkomsten blokkeren en teruggeven.
Leo Brunswijk ontvang 4 salarissen.
Drie teruggeven.
Volgens de directeur van het EBS wil Leo Brunswijk zich tot Surinamer laten nationaliseren. Levert Leo daarna zijn Nederlandse nationaliteit in?

Condor
maandag 7 september 2020 22:11

Amina Pardi ontvangt ook 2 salarissen. Één voor haar vorige baan als diplomaat. En nu als voorzitter bij Volkshuisvesting. Amina Pardi wij zullen erg trots op je zijn als je jou diplomaten salaris inlevert. Melvin Bouva ontvangt minstens 2 salarissen. Één als assembleelid en één als adviseur op Buitenlandse Zaken. Zeg dat van BUZA maar op. Albert Ramdin heeft geen trek in jou. Jij weet niks van buitenlands beleid af. Dus zonde van al het BUZA geld. De resterende NDP Assemblee leden met 2 a 3 salarissen weten wat hen te doen staat. Maar ook mensen zoals Reshma Mangre (3… Lees verder »

De leeuw
maandag 7 september 2020 22:32

Heel duidelijk. Hopelijk nemen ze het goede voorbeeld over. Zo niet moeten ze met naam en toenaam aangesproken worden dat ze land en volk beduvelen voor eigen belang

Risj
maandag 7 september 2020 23:42

Lieve mensen lezen jullie toch met MEER AANDACHT. Deze man is pas in het parlement. Hij is NIEUW GEKOZEN! Dat zijn de EERSTE WOORDEN van het artikel. hij heeft dus GEEN DUBBEL SALARIS gekregen

Gordon
dinsdag 8 september 2020 01:24

Klopt een oplettende burger. Begrijpend lezen kan soms anders zijn dan wat je zelf wilt lezen. Goed om ons lezers erop te wijzen. Prima. Dat moet ook gezegd kunnen worden

practicum
dinsdag 8 september 2020 01:38

Hmmmm zit mij af te vragen met welke bedoeling hy Ramsukul dit doet. Want zijn fractieleider heeft jaren een dubbel salaris genoten als DNA en OD bij OW. Er schuilt een ader in het gras in de case van Ramsukul van Clevia. Het kon zijn gedaan zonder ruchtbaarheid aan te hebben gegeven.

Nipon
dinsdag 8 september 2020 16:47

@Risj Ik heb Ramsukul zijn CV bekeken. Kishan Ramsukul heeft sinds 2007 een eigen bedrijf. Ik kan nergens vinden dat hij voor de overheid had gewerkt. Hij zat wel vroeg bij de VHP en is daarna een tijdje opgeklommen tot voorzitter van de jongerendafdeling. En dat is geen overheidsbaan. Maaaaaaar Risj. Kijk hoe het artikel begon. Ik citeer Culturu.com: “De nieuw gekozen parlementariër Kishan Ramsukul van de coalitiepartij VHP heeft zijn overheids salaris laten stopzetten nu hij volksvertegenwoordiger is geworden. Ramsukul vindt dat niet enkel ‘de kleine man’ in moet leveren, maar dat ook de parlementariërs de hand in eigen… Lees verder »

Nipon
dinsdag 8 september 2020 16:50

Maar Ramsukul is nooit ambtenaar geweest. Hoe zit dat dan ? Ramsukul zegt toch zelf dat hij dat wel was. En ik heb geen rectificatie van deze krant gezien, dat de krant het verkeerd had weergegeven. Dus vraag ik mij af zit Ramsukul de populaire jongen uit te hangen? Ramsukul zit dan iets te claimen wat hij niet gedaan heeft. En krijgt nu onterecht schouderklopjes voor. Een Nederlands gezegde luid: “Hij is zichzelf de pluimen in de reet aan het steken”. Wil Ramsukul met een leugen de VHP beter voor de dag doen komen? Santohki en andere VHP’rs had tussen… Lees verder »

Nipon
dinsdag 8 september 2020 16:51

@Gordon
Klopt hoor. Mensen zitten vol met dingen die hen dwarszitten. Als je dan zo’n krantenkop ziet dat een parlementariër zijn ambtenaren loon inlevert omdat hij het in tijd van crisis niet vindt kunnen, het land uit te knijpen. Dan roep je al gauw halleluja uit enthousiasme, zonder verder erbij na te denken.

@practicum
Ja dat is verdacht.

CV van Kishan Ramsukul bekijken?

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kishan_Ramsukul

Open de link “Biografie”
En bij “Bronnen, noten en/of referenties”
Klik je op “CV van Kishan Ramsuku”

Risj
dinsdag 8 september 2020 17:39

@Nippon. Je zegt dat Ramsukul nooit ambtenaar is geweest. Ik heb het in de wikipedia opgezocht. Onder zijn biografie(die niet door hem is geschreven) krijg je zijn CV. Hij heeft en heleboel gedaan en van 2016 tot het moment van schrijven zat hij bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Er staat Ministry of Internal Affairs. Als we zaken goed nagaan hoeven we geen complot theorien te verzinnen.

Bernie
woensdag 9 september 2020 00:08

@Risj
Kan zijn dat Nipon het mis heeft omtrent het wel of niet ambtenaar zijn geweest van Ramsukul. Maar dat zoekt hij zelf maar met jou uit.
Maar waarom probeer je Ramsukul in te dekken / verzachtende redenen te verschaffen.
Ten eerste. Niemand heeft Ramsukul’s CV geschreven. Wie gaat er nou uitpluizen waar Ramsukul of Hoefdraad allemaal hebben gewerkt of hebben gestudeerd, om het vervolgens in de vorm van een CV in PDF formaat online te plaatsen?

Bernie
woensdag 9 september 2020 00:08

En Nippon schrijft helemaal niets over
Ramsukul’s biografie. Hij gaf aan dat je via een bepaalde Wikipedia pagina Ramsukul’s CV kon bekijken door op de de link-naam ‘Biografie’ te klikken.
Helaas is die complete beschrijving door Culturu.com weggelaten (?).
Geen idee waarom.
Ik had het hele bericht van Nippon vandaag na het te hebben gelezen naar een kennis doorgestuurd. Ik kijk morgen of het nog in mijn werk mailaccount zit.
Online heb ik wel de link kunnen vinden.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kishan_Ramsukul
Ik hoor jou ook niet over de dubbele salarissen van VHP’rs van voor en na 2020.

Pad
woensdag 9 september 2020 10:00

Heel mooi gebaar 🌹 🌹 🌹

P.goedings
donderdag 10 september 2020 18:40

Goed voorbeeld doet goed volgen😃😃😄Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen