Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Overheid zoekt verpleegkundigen voor COVID-19-zorg in Suriname

Geplaatst

op

Verpleegkundigen In Su

In Suriname heeft het ministerie van Volksgezondheid een oproep gedaan aan alle verpleegassistenten die nog niet in dienst zijn bij een werkgever en interesse hebben om hun bijdrage te leveren bij de COVID-zorg om zich te registreren. Ook ziekenverzorgenden en verpleegkundigen zijn dringend nodig. Deze gezondheidswerkers kunnen zich tot en met vrijdag 21 augustus registreren bij de Inspectie Verplegenden en Verzorgende beroepen.

Volgens een bekendmaking van de Communicatiedienst Suriname (CDS) kunnen ook student-ziekenverzorgenden en student-verpleegkundigen die in afrondende fase zijn zich registreren. Deze oproep is gedaan vanwege de verhoogde werkdruk op het personeel. Sinds het eerste geval van het coronavirus in Suriname zijn er nu 48 doden en meer dan 3.000 personen positief getest. Vooral Paramaribo en Wanica is het aantal besmettingen het hoogst. Ondanks de strenge door de overheid aangekondigde maatregelen vertoont het aantal positieve gevallen een drastische stijging. Personen leggen veelal het samenscholingsverbod naast zich neer, waardoor zo ook de kans op nog meer besmettingen wordt vergroot.

Personen stappen soms zonder mond- en neusbedekking te dragen de winkels binnen. Weer anderen staan in groepen voor winkels om zich te verpozen. De politie heeft intussen de controle opgevoerd en wie zich na 20.00 uur ‘s avonds op straat begeeft zonder goede reden en niet behoort tot de essentiële diensten wordt beboet. Bovendien zal die persoon de nacht doorbrengen in de open lucht en zittend op een stoel op een door de politie uitgekozen locatie.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tamara
dinsdag 18 augustus 2020 20:21

Hadden jullie allang moeten regelen. En elke avond 20 uur applaus voor jezelf

minsi
vrijdag 21 augustus 2020 22:30

De bevolking aldaar snapt de essentie niet. Collega´s in de zorg. Let vooral goed op jezelf. Anders ga je er ook aan onderdoorAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen