woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse overheid herstructureert overheidscommunicatie voor duurzame verbinding

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

In de afgelopen decennia heeft overheidscommunicatie in Suriname niet optimaal gefunctioneerd als beleidsinstrument, wat resulteerde in een kloof tussen burgers en de overheid. De huidige regering heeft echter ingezet op een langetermijnkoers om de verspreiding van overheidsinformatie te stoppen en in plaats daarvan een effectieve overheidscommunicatie op basis van beleid te bevorderen, ongeacht de zittende regering.

Om dit doel te bereiken, zijn verschillende trainingen gehouden op het Kabinet van de President om de capaciteit te vergroten en interne processen te herstructureren. Verschillende departementen hebben samengewerkt aan het professionaliseren van informatieverstrekking en het herinrichten van interne processen.

Vanuit een strategisch oogpunt is de overheidscommunicatie onderzocht en zijn de benodigde capaciteiten en faciliteiten geïnventariseerd voor een effectief communicatiebeleid. Het strategische plan streeft naar de overgang van overheidsinformatie naar overheidscommunicatie, waarbij informatie niet alleen wordt verstrekt maar ook wordt ontvangen van burgers.

De coördinatie van overheidscommunicatie verloopt via het Kabinet van de President, waarbij boodschappen gefaseerd worden verspreid via verschillende departementen, waaronder de Communicatie Unit van de President (CUP), de Communicatiedienst Suriname (CDS), de Unit Woordvoering en andere units en departementen.

Aangezien overheidscommunicatie niet beperkt is tot het Kabinet van de President, hebben ministeries en diverse overheidsorganisaties elk hun eigen voorlichtingseenheid. CUP heeft sinds het vierde kwartaal van 2022 een traject ingezet om alle communicatie-uitingen te structureren, inclusief die van de vicepresident, ministeries en andere overheidsorganisaties.

Het gestructureerde overheidscommunicatiebeleid is een complex proces dat een cultuurverandering, herstructurering van processen en frequente afstemming vereist. Het optimaliseren van overheidscommunicatie is een gedeelde verantwoordelijkheid en kan effectief worden ingezet als beleidsinstrument wanneer alle betrokkenen meewerken. Momenteel wordt er meer inzet en capaciteit gevraagd van de actoren die verantwoordelijk zijn voor overheidscommunicatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse overheid herstructureert overheidscommunicatie voor duurzame verbinding