woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse overheid garandeert orde en veiligheid voor vonnis 8 decemberstrafzaak

lees ook ...

President benadrukt ommekeer in Suriname: van diepe crisis n...

“Sinds de overname van de regering onder mijn leiderschap ruim drie en een half jaar geleden, heeft Suriname een opmerkelijke transformatie ondergaan van een diepe crisis naar een periode van duurzame...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft namens president Chan Santokhi gesproken tot de nabestaanden van de 15 mannen die op 8 december 1982 tijdens het militaire regime zijn vermoord. Hij bedankte hen voor hun aanhoudend geloof in gerechtigheid en de hoop op een dag waarop gerechtigheid zegeviert.

Met het oog op de zitting op 20 december, waar het vonnis in de 8 decemberstrafzaak wordt uitgesproken, heeft de overheid maatregelen getroffen om eventuele calamiteiten aan te pakken. Minister Amoksi verzekerde de gemeenschap van orde en veiligheid tijdens deze belangrijke gebeurtenis.

Tijdens de 41e herdenking van de 15 slachtoffers in Fort Zeelandia uitten verschillende sprekers dat het einde van deze langdurige zaak in zicht is en gerechtigheid eindelijk zal zegevieren. Minister Amoksi benadrukte dat, ondanks de vele jaren die zijn verstreken sinds het begin van het strafproces in november 2007, het geloof en de hoop van de nabestaanden in gerechtigheid standvastig zijn gebleven.

De bewindsman sprak over de vergankelijkheid van schoonheid, macht en arrogantie, maar benadrukte dat gerechtigheid onvergankelijk is. Hij bedankte de nabestaanden voor hun standvastig geloof en hoop in gerechtigheid.

De eis tegen hoofdverdachte Desi Bouterse is 20 jaar gevangenisstraf. Het vonnis wordt op 20 december uitgesproken. Minister Amoksi deelde mee dat er al plannen klaarliggen om de veiligheid en orde te waarborgen tijdens deze belangrijke gebeurtenis.

Hij benadrukte dat de garantie voor de openbare orde en rust, zoals tijdens de rechtszaken, gehandhaafd zal worden, en dat de autoriteiten alert zijn op mogelijke ontwikkelingen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse overheid garandeert orde en veiligheid voor vonnis 8 decemberstrafzaak