donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse overheid en WHO FCTC werken samen tegen tabaksgebruik

lees ook ...

President Santokhi met delegatie vertrokken naar de Bahama’s...

President Chandrikapersad Santokhi is op de ochtend van maandag 10 juni samen met een delegatie vertrokken naar Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s, om deel te nemen aan de 31e Afreximbank Annual Mee...

Op maandag 31 juli 2023 bezocht een delegatie van het WHO FCTC Secretariaat het ministerie van Volksgezondheid in Suriname om samen te werken aan de implementatie van de WHO FCTC (Framework Convention on Tobacco Control). Tijdens het bezoek werden de missiedoelen besproken en de belangrijkste boodschappen voor alle vergaderingen over de prioriteiten van de overheid op het gebied van tabaksontmoediging doorgenomen.

De gezamenlijke missie heeft als doel de Surinaamse regering te ondersteunen bij het bevorderen van prioriteitsactiviteiten voor tabaksontmoediging. Dit omvat onder andere het organiseren van strategische bijeenkomsten en het creëren van draagvlak onder beleidsmakers en overheidsinstanties voor de goedkeuring van amendementen op de tabakswet.

Ook wordt er draagvlak gecreëerd voor het verhogen van de tabaksaccijns, de introductie van neutrale gestandaardiseerde tabaksverpakkingen en het organiseren van bewustmakingssessies over illegale handel in tabaksproducten. Bovendien wordt het belang benadrukt voor Suriname om toe te treden tot het Protocol ter Uitbanning van Illegale Handel in Tabaksproducten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse overheid en WHO FCTC werken samen tegen tabaksgebruik