Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse oud-minister Raghoebarsing voorgedragen als regeringscommissaris Centrale Bank

Geplaatst

op

Stanley Raghoebarsing

Voormalig minister Stanley Raghoebarsing is door de regering voorgedragen als regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Zijn benoeming wordt breedgedragen door zowel CBvS-governor, Maurice Roemer, minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV).

President Chan Santokhi heeft over de invulling van de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) gesproken met de autoriteiten, omdat de nieuwe RvC binnen niet al te lange tijd een feit moet zijn. Raghoebarsing zegt dat de regeringscommissaris een belangrijke brugfunctie zal vervullen tussen de regering en de CBvS.

Hij onderstreept de belangrijke taak van zo’n functionaris. De financiële situatie zoals door de huidige regering is overgenomen is niet eenvoudig. Die heeft zich vertaald in onder meer een hoge valutakoers. “Iedereen voelt aan dat er maatregelen om de economie weer gezond te maken, zullen komen. Echter moeten die maatregelen niet alleen goed doorgerekend, maar vooral goed doorgepraat worden,” zegt Raghoebarsing, die van huis uit econoom is.

Voor hem is belangrijk dat wanneer de maatregelen komen, de groepen die het zwaarst getroffen zijn worden bijgestaan. Het is ondanks de moeilijke maatregelen, volgens Raghoebarsing, door gezamenlijke inspanning mogelijk dat Suriname uit de crisis komt.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen