donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse Moslimorganisaties ontvangen Korans van Verenigde Arabische Emiraten

lees ook ...

Ondersteuning voor ‘zwangeren in nood’

Brigitte Derby, een Surinaams-Nederlandse kraamverzorgende heeft stichting ’Kraamzorg Tree of Life’ in het leven geroepen om hulpbehoevende zwangeren in Suriname bij te staan vanuit Nederland. Zij hoo...

Op donderdag 7 september 2023 heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) namens de regering exemplaren van de Heilige Koran overhandigd aan de overkoepelende moslimorganisaties in Suriname. Deze Korans zijn een schenking van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), een land waarmee Suriname een nauwe en vruchtbare samenwerking onderhoudt.

Elk van de organisaties heeft een set van drie exemplaren ontvangen, inclusief versies in de Arabische taal, Arabisch-Engels en Arabisch-Nederlands. Bij de overhandiging waren vertegenwoordigers aanwezig van verschillende moslimorganisaties, waaronder Madjilies Moeslimien Suriname, Surinaamse Islamitische Vereniging, Surinaamse Moesliem Associatie, Islamitische Federatie Suriname, Stichting der Islamitische Gemeenten in Suriname, de Religieuze Vereniging Sahabutal Islam, Algemeen Hadj Comité Suriname, Teratai Training & Consultancy en Nurusshobri Islamic Foundation of Suriname.

Minister Ramdin verontschuldigde minister Somohardjo van Binnenlandse Zaken, die ook aanwezig zou zijn geweest bij de overhandiging maar verhinderd was vanwege werkzaamheden in het binnenland. Ramdin toonde grote dankbaarheid jegens de VAE voor deze gulle gift en sprak de hoop uit dat deze in hoge mate gewaardeerd zou worden. Hij benadrukte dat het ministerie van BIBIS zich inzet voor de ontwikkeling van Suriname, onder andere door middel van dergelijke initiatieven.

“Wij maken deel uit van de wereld en de wereld kijkt ook naar ons, naar hoe wij onszelf presenteren,” voegde hij eraan toe. “Het is aan ons om het juiste verhaal te vertellen en soms bij te sturen als er een verkeerd beeld wordt geschetst.”

De minister legde uit dat het ministerie in totaal 500 heilige boeken heeft ontvangen vanuit de ambassade in Marokko, die vervolgens onder de overkoepelende moslimorganisaties worden verspreid. Daarnaast zullen enkele exemplaren worden geschonken aan universiteiten en andere onderwijsinstellingen voor algemeen gebruik. “Hoe meer mensen kennis dragen, hoe meer begrip ontstaat. Gebrek aan begrip leidt tot onnodige misverstanden die moeilijk te corrigeren zijn wanneer je beter weet,” benadrukte de bewindsman.

Verder onderstreepte de minister het belang van goede relaties met religieuze organisaties, ongeacht de denominatie, gezien de multiculturele, multi-etnische en multireligieuze samenleving van Suriname. Hij benadrukte dat de Surinaamse diversiteit een grote troef is en dat de inwoners van Suriname een hoge mate van tolerantie en acceptatie tonen, wat een samenleving creëert gebaseerd op morele waarden en normen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse Moslimorganisaties ontvangen Korans van Verenigde Arabische Emiraten