maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse Moslim Associatie dringt bij regering aan op tastbaar beleid

lees ook ...

Legerofficieren bevorderd na training

Zeven militairen zij na afronding van de Cursus Officiersvorming (klas 2023-02) bevorderd tot de rang van tweede luitenant. Deze cursus van meer dan vier maanden moest de militairen specifieke compete...

De Surinaamse Moslim Associatie (SMA) heeft tijdens een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi gevraagd om beleid te maken dat leidt tot tastbare resultaten voor de Surinaamse samenleving. Volgens SMA-secretaris, Faisel Bafati, zit de samenleving in een neerwaartse spiraal en zijn er veel tekortkomingen in het sociaal-maatschappelijk leven. De SMA vroeg daarom aandacht voor huisvesting, sociale uitkeringen, grondproblemen en de koersstijging met koopkrachtdaling als gevolg.

Bafati merkte op dat het volk kan ontsporen wanneer er te veel tekortkomingen zijn. Hij vroeg om beleid dat tastbare resultaten oplevert en waardoor er weer perspectief is voor de Surinaamse samenleving. President Santokhi heeft de SMA gevraagd om hem een lijst te sturen van jongeren binnen de organisatie die behoefte hebben aan een stuk grond. Hij informeerde de organisatie ook over de 7% woningbouwfinanciering en benadrukte dat de regering sociale programma’s uitvoert en evenwicht probeert te brengen in het uitvoeren van haar beleid.

De SMA sprak ook haar afkeuring uit over de incidenten van 17 februari en gaf aan dat de algemene mening binnen de organisatie is dat de samenleving in een neerwaartse spiraal zit. De religieuze organisatie is zich bewust van wat de regering bij aantreden heeft aangetroffen en waardeert de inzet van het staatshoofd om daar verandering in te brengen. Echter is het nog niet wat het wezen moet, aldus Bafati.

De aandacht van het staatshoofd werd gevraagd voor het leven in het binnenland, beleid bij parastatale bedrijven, speculatie met door de regering uitgegeven gronden en daarmee beter beleid rond ruimtelijke ordening.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse Moslim Associatie dringt bij regering aan op tastbaar beleid