vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse ministers op reis

lees ook ...

BEP noemt politieke situatie in Suriname angstaanjagend

De politieke partij Broederschap & Eenheid in de Politiek (BEP), wil met een korte statement zoals hieronder verder verwoord, aan land, volk en achterban te kennen geven, dat de actuele politieke ...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is vandaag vertrokken naar Miami vanwege privé verplichtingen. De minister is, na overleg met het staatshoofd, in deze periode voor privé plichtplegingen rakende zijn professie in het buitenland. Op deze reis, die de minister overigens volledig op eigen kosten onderneemt, zal hij vergezeld zijn door zijn gezin. Hij is tot en met 20 april uitlandig, wordt gemeld door het ministerie.

Komende week volgen de collega’s Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking, Armand Achaibersing, minister van Financiën en Planning en David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Zij zullen een joint werkbezoek ondernemen die op 19 april begint. Annand Jagesar, acting managing director van Staatsoliemaatschappij Suriname en Karel Eckhorst maken ook deel uit van deze delegatie, meldt de Communicatiedienst Suriname (CDS).

Deze delegatie zal onder andere gesprekken voeren met The United States Congress, The State Department en The U.S. Treasury. Verder staan er gesprekken op agenda met navolgende organisaties; IMF, Wereldbank, IDB, OAS en de PAHO. Veder zal deze regeringsdelegatie ook presentaties houden over de mogelijkheden om in de nabije toekomst te investeren in Suriname.

Na deze ronde vertrekt de delegatie naar Houston waar er gesprekken zullen worden gevoerd met oliemaatschappijen en investeerders met betrekking tot noodzakelijke voorbereidingen op het moment dat de eerste olievoorraden uit de grond zullen worden gepompt. Een belangrijke opmerking in deze is dat Suriname iets achter is op schema met betrekking tot de Shore-base en local content.

De delegatie zet haar weg vervolgens voort richting Miami waar er gesprekken gevoerd zullen worden met onder andere het internationaal goudbedrijf Newmont N.V. en andere buitenlandse investeerders. Deze Surinaamse investeerders roadshow brengt de delegatie op 1 mei terug in Suriname. Voor de volledigheid geven wij door dat de datum van 1 mei voor terugkomst is vastgesteld op basis van de beschikbare vluchten.

BIBIS-minister is, na overleg met het staatshoofd, in de periode voorafgaand aan de roadshow van 10 tot 19 april voor privéplichtplegingen rakende zijn gezin in het buitenland. Ook gedurende deze reis, zal hij in staatsbelang diverse officiële ontmoetingen hebben.

Hieronder vallen ook bilaterale gesprekken en diverse virtuele meetings. Zo zal de minister op doorreis naar Guyana, een ontmoeting hebben met zijn collega, de Guyanese minister van buitenlandse zaken. Deze meeting regardeert de bilaterale samenwerking en overige brandende issues die spelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ministers op reis