Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse minister van Volksgezondheid kondigt orde op zaken SZF aan

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 06 At 14.20.41 (1)

Bij het Staatsziekenfonds (SZF), is in opdracht van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, een groot onderzoek van start gegaan. Het onderzoek moet klaarheid brengen in vermeende malversaties bij het staatsbedrijf.

Directeur Ricky Kromodihardjo werd op non-actief gesteld en zijn functie wordt door Jolanda Pronk waargenomen.
Kromodihardjo werd middels een schrijven aangezegd, vanwege gewijzigde beleidsinzichten, voorlopig thuis te blijven. Met aanwezigheid van de politie zijn leden van de directie, verhinderd het SZF-gebouw te betreden.

Ook medisch directeur Humphrey Hasrat is op non-actief gesteld. Middels een schrijven aan Hasrat is hem aangegeven, dat hij op non-actief is gesteld en zich niet op de terreinen van het SZF mag begeven. Verder mag hij geen contact onderhouden met personen verbonden aan het Szf en moet hij de eigendommen van het bedrijf inleveren.
De inlevering is inmiddels geschied, in bijzijn van de juridische adviseur van Hasrat en onder het toeziend oog van de pers.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stanley westerborg
vrijdag 7 augustus 2020 01:43

Sorry, maar ik heb slechts de titel van dit bericht gelezen. Want ik word er niet goed van om uit alle hoeken en alle geledingen van onze maatschappij over niets anders dan negatieve ontwikkeingen en gebeurtenisen wat te moeten vernemen.Niets schijnt meer goed te lopen.

Bimba
vrijdag 7 augustus 2020 02:40

Stelletje bandieten op szf nickerie ook onderzoeken

Bianca
vrijdag 7 augustus 2020 16:09

Hopelijk kan szf hierdoor nu eindelijk hun eigen betalingen aflossen zonder tussenkomst van de overheid. Stelletjes bandieten bij mekaar

Meo
zaterdag 8 augustus 2020 21:23

Stanley Westerborg je hebt slechts de kop van het artikel gelezen en je stelt vast dat het wéér slecht nieuws is, waar jij liever niets over over wilt horen. De afgelopen 10 jaar was het ook al allemaal slecht nieuws wat er via de radio en de andere media naar ons toe kwam. Wat de nieuwe regering nu doet is onderzoeken hoe erg het is. Dit melden ze vervolgens bijna dagelijks aan de kiezers die hen daar hebben geplaatst en fus ook aan de aanhangers van de opositie omdat die er hopelijk ook wat van kunnen leren. Daarna kunnen Santokhi… Lees verder »

Meo
zaterdag 8 augustus 2020 21:25

De nieuwe regering zit nog in de analyse en “schade opneem” fase en ondertussen moet de ” toko ” door draaien. En dat gebeurd ook. Salarissen van de maand Juli werden al dan niet met moeite uitbetaald. De salarissen voor de maand augustus zijn ook al veilig gesteld. Ja ambtenaren salarissen. Ook voor de “zeven even” ambtenaren die door de NDP zijn aangesteld. Maar er wordt aan gewerkt om de nutteloze profiteurs eruit te zetten. Verder probeerd de nieuwe regering de interne (overgeërfde NDP) financiële tekorten waar Suriname onder gebukt gaat met de beperkte middelen die ze hebben tot een… Lees verder »

Meo
zaterdag 8 augustus 2020 21:29

Ik benij de nieuwe Surinaamse regering niet maar bewonder hun gedrevenheid.
Mensen hebben geen idee wat Santokhi en coalitiepartners op zich hebben genomen.
Geef ze wat tijd. Als ze zich aan hun belofte van good governance houden en er gebeuren de komende maanden geen rare dingen op locaal en internationaal economisch gebied, dan komt het wel goed met ons land.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen