zaterdag 24 september 2022
32.8 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse minister van Volksgezondheid als eerst gevaccineerd

lees ook ...

Nieuwe wet- en regelgeving bouw- en vergunningenbeleid in de...

Er wordt in verband met de nieuwe beleidsinzichten bij het ministerie van Openbare Werken (OW) en het beter structureren van de infrastructuur binnen dit departement gewerkt aan nieuwe wet- en regelge...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft het voorbeeld gegeven door zich als eerst te laten vaccineren tegen Covid-19. Dit is vandaag, bijkans een jaar na het eerste bevestigde Covid-19-geval in Suriname, gebeurd in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Er is vandaag een aanvang gemaakt met de vaccinatiecampagne. De eerste twintig Surinamers zijn vandaag geïnjecteerd tegen het virus. Minister Ramadhin heeft aangegeven dat de regering drukdoende is om de beschikbaarheid van het vaccin steeds te verbeteren.

Er wordt via verschillende kanalen getracht om voldoende vaccins binnen te halen om de bevolking in voldoende mate te voorzien. De minister gaf te kennen dat het traject van vaccinatie heel belangrijk is om de gezondheid van de samenleving in haar totaliteit te waarborgen. De regering staat achter het besluit om over te gaan tot vaccinatie, vandaar dat de bewindsman tot de groep van de eersten behoort.

Dokter Stephen Vreden heeft er begrip voor dat burgers af willen van de irritatie die gepaard gaat met het gebruik van mondkapjes. Hij zegt dat het vaccin bedoeld is voor veel meer dan dat, onder andere om te voorkomen dat onze geliefden uit ons midden worden weggerukt door het virus.

“Dat gaat ons lukken met vaccinatie. Als het aan ons ligt massale vaccinatie. Vaccinatie waar iedereen aan deelneemt, omdat je met een hoge bescherming bij de bevolking een veel betere beschermingsgraad kan bewerkstelligen.”

Hij hoopt dat naarmate er meer mensen gevaccineerd zullen worden, de negatieve informatie en angst onder de samenleving weggewerkt zal worden”, zei dokter Vreden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse minister van Volksgezondheid als eerst gevaccineerd