Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse minister van Sociale Zaken presenteert COVID-19-steunmaatregelen

Geplaatst

op

Minister Misiekaba Preenteert Sociale Steunmaatregelen. Foto Nii

Minister Andre Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is gisteren tijdens een persconferentie nader ingegaan op de sociale steunmaatregelen als onderdeel van het COVID-19-Noodfonds. Zijn collega minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, maakte maandag bekend op welke manier het Noodfonds zal worden aangewend. In navolging daarvan heeft Sozavo-minister hierover meer informatie verstrekt aan de gemeenschap.

De minister gaf aan dat er met de bestanden van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) en van de Algemene Kinderbijslag (AKB) gewerkt zal worden. Hiernaast worden de bestanden Menselijke Beperking en Zwakke Huishoudens geraadpleegd. Er staan 64.568 personen geregistreerd in het AOV-bestand. Deze personen ontvangen maandelijks SRD 525. Personen die alleen van hun AOV leven, zullen na onderzoek een toeslag krijgen van SRD 525. De minister gaf aan dat er 10.251 personen met een beperking voorkomen in het bestand op Sozavo. Als er nog personen zijn met een beperking die nog niet geregistreerd staan, moeten die ook worden opgegeven. Zij zullen in plaats van SRD 325 nu SRD 1.000 ontvangen.

Voor de groep Zwakke Huishoudens zijn de bedragen aangepast naar SRD 250 per maand. Zij ontvingen maandelijks een bedrag variërend tussen SRD 33,50 naar SRD 40,50. Het bestand van Zwakke Huishoudens is voor de kustvlakte 128 personen en voor het binnenland 5.065. Het AKB-bestand  telt 5.154 kinderen in het binnenland en in de kustvlakte 40.396. Deze personen zullen SRD 1.000 ontvangen, beweert Misiekaba. Hij verwacht dat de komende week er reeds gestart zou kunnen worden met deze operatie.

Personen die als gevolg van de COVID-19-lockdown werkloos zijn ontvangen ook een tegemoetkoming. Er zal een locatie worden bekendgemaakt waar deze personen zich moeten registreren. Echter zullen werklozen niet zomaar ondersteund worden. Zij moeten duidelijk kunnen aantonen waar zij werkzaam waren. Een voorbeeld is dat boothouders of bushouders staan geregistreerd, maar de bestuurders van deze vervoersmiddelen niet. Na registratie zouden zij in aanmerking kunnen komen voor de werklozenuitkering van SRD 1.500 per maand in verband met COVID-19. De ondersteuning die de personen in de diverse categorieën ontvangen is voor een periode van zes maanden, benadrukte Misiekaba.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Rensch A.

Wat te doen als iemand kinderen thuis opving maaar nu geen inkomen heeft vanwege covid 19. Ze staat nergens ingeschreven. Wat kan er voor haar gedaan worden. Ze is nu echt radeloos

Wendy

Ja alles en iedereen betaald de prijs. De 1 word er beter van de ander gaat failliet. Dat is nu Corona. De 1 gaat dood en de ander merkt er niets vanAdvertentie

Suriname

Een greep uit de zovele meningen die thans leven onder het Surinaams volk

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 03 At 05.14.33

De Surinamers worden vanaf de afgelopen verkiezingsdag op 25 mei, steeds meer geconfronteerd met verrassingen.

Een chronologisch beeld van de situatie is:

Het begon met de zovele ongeregeldheden op de verkiezingsdag. Zaken als verkeerd aangeleverde stembiljetten, het niet kunnen komen tot afronding van stemmen tellen, allerlei ongeregeldheden in de nachtelijke uren bij het hoofdstembureau van Paramaribo (poging tot brandstichting, stopzetting van de telling, de leden van het OKB, de toegang tot het gebouw ontzeggen)

Het grootste deel van het volk is de mening toegedaan dat de regeringspartij NDP van Bouterse verantwoordelijk is voor de chaos.

Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de verkiezingen organiseert, is er helemaal geen sprake van chaos. directeur Putridewi Amatsoemarto vraagt zich af waarom het verkiezingsgebeuren als chaos wordt betiteld.

Een peiling van wat er onder het volk leeft leverde de navolgende meningen op:

 1. Bouterse heeft de nederlaag van de NDP nog steeds niet aanvaardt.
 2. Er wordt door de NDP misbruik gemaakt van Covid -19.
 3. Als de huidige winnaars van de Verkiezingen van 25 mei 2020 in Suriname, niet uitkijken blijven ze gewoon in de oppositie en blijft Bouterse gewoon president van Suriname.
 4. Moe geworden van de verkiezing ik volg het niet eens meer, het interesseert mij niet eens meer het is alleen maar schande voor Suriname.
 5. Ze zoeken allerlei manieren om door te gaan met roven .
 6. Sorry het is hard maar de realiteit en de waarheid. Ik schaam me om te zeggen dat ik Surinamer bent , mensen gaan zeggen, oh dat is toch dat boevenland In Zuid Amerika?
 7. President Bouterse aanvaard je verlies als een man en draag de zaak over als een man, want nu gedraagt jij je als een kind van wie het favoriete speelgoed is afgepakt.
 8. Nog geen 10 dagen geleden was Suriname Corona vrij en nu code rood.
 9. De NDP’ers in de top van de partij die het goed menen met Suriname moeten nu tegen hun leider zeggen dat zijn aanpak meer wrevel zal veroorzaken en dat de mensen die op de NDP hebben gestemd wellicht de partij zullen verlaten. Er kan een scheuring ontstaan omdat de achterban het niet zal accepteren dat de hele partij in een afgrond wordt geduwd door slechts 1 persoon.
 10. Ik denk niet dat politieke partijen bepalen of iets onrechtmatig is of niet. In de Surinaamse grondwet staat ook dat onder buitengewone omstandigheden verkiezingen tijdelijk uitgesteld kunnen worden. Er was reeds een noodtoestand ingelast.
 11. Al die dyugudyugu is niet goed. Het was echter te verwachten vanwege de grote belangen die op het spel staan.
 12. Iedereen kan duidelijk zien dat covid-19 voor de zoveelste keer als argument wordt ingebracht om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden.
 13. En wanneer Suriname als failed state wordt betiteld dan voelt men zich zwaar beledigd.
 14. Ik kijk vanaf een afstand en ben ook niet gerust met de partij van Brunswijk in de regering, omdat deze meneer in Nederland bij verstek is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf.
 15. De NDP geeft al aan dat zij de nieuwe regering op alle mogelijke manieren zal dwarsbomen.
 16. Surinamers..dit is de corona coup waarvoor we vreesden!
  Plotseling hebben de ndpers belast met het aanwijzen van de winnaar van de verkiezingen, allemaal het coronavirus opgelopen.
 17. Nu zal alles uitgesteld worden en bouta zijn hoop is dat de surinamers gaan bezwijken en alles over de verkiezingen zullen vergeten.
 18. Coronavirus of niet de uitslag van de verkiezing moet bekend gemaakt worden.
 19. Bouta moet aftreden!! Laat hem geen corona coup plegen, laat hem niet slagen in zijn opzet.
 1. Dit geeft toch aan dat de voorzitter van het hoofdstembureau totaal niet geschikt is voor de functie. Je moet precies weten wat je bevoegdheden zijn.
 2. Waarom zijn ze bang voor hertelling? Elke partij heeft recht op hertelling als dat wordt gevraagd. Vhp is bang omdat zij gefraudeerd hebben en dan zeggen ze dat de ndp heeft gefraudeerd.
 3. Is er echt niemand in suriname die zijn taken en verantwoordelijkheden kent en neemt?
  zoals gewoonlijk….. veel herrie weinig daden, ook typisch iets surinaams.
 4. Hoe doorzichtig is het, eerder was er geen gevaar en zelf de President hield geen rekening met pandemie, hij gaf zelf het slechte voorbeeld. Hij heeft vaker gezegd dat hij voor het volk is, maar is nu met zijn bende bezig hun eigen hachje te redden. Er mag een hertelling komen, dan hoop ik dat het volk nu inziet dat de paarse partij waarop ze gestemd hebben, lak heeft aan ze.

Aldus een greep uit het meningen arsenal. Zij die ook hun mening wensen te delen, wees vrij en plaats jou reactie onder dit bericht.

Img Ee15809e38f6 1

Culturu.com —- Ferdinand Louis

Lees verder

Suriname

Inheemse dorpen in Suriname treffen COVID-19-maatregelen

Geplaatst

op

Niemand Mag De Inheemse Dorpen In Of Uit. Dorpsbewoners Hebben Maatregelen Genomen Om Zichzelf Te Beschermen Tegen Covid 19.

Om zichzelf te beschermen tegen COVID-19 hebben inheemse dorpen maatregelen getroffen. De dorpshoofden van verschillende inheemse dorpen informeren hun dorpsbewoners via social media hoe zichzelf te beschermen tegen het virus. Het is momenteel in de dorpen verboden om buitenstaanders toe te laten. Aan de dorpsbewoners wordt gevraagd geen vrienden of familie te ontvangen voor bezoek of verblijf.

Het dorpsbestuur van Grankreek is ertoe overgegaan om de ingang van het dorp af te sluiten. Er is een afbakening geplaatst die van 18:00 – 06:00 gesloten zal zijn. Dit initiatief komt van de jongeren, zegt dorpshoofd Angelique Palmtak. Bovendien werken de jongeren eraan mee om in shiftverband de poort te bewaken om er zeker van te zijn dat niemand het dorp tijdens de lockdown binnenkomt of verlaat.

Bewoners die vanwege het werk iets later toch naar huis moeten, zullen met de aanwezige middelen gereinigd worden. Dorpen zoals onder andere Bernarddorp, Redidoti, Kalebaskreek en Pikin Poika hebben via social media ook soortgelijke maatregelen getroffen, ter bescherming van de dorpsbewoners.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen