Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse minister van Financiën: “Verdachtmakingen opzettelijk storend en afleidend”

Geplaatst

op

Minister Gillmore Hoefdraad. Foto Nii

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zegt in eerste reactie op het schrijven van het Openbaar Ministerie (OM) aan De Nationale Assemblee (DNA), om de bewindsman in staat van beschuldiging te stellen dat de procureur-generaal zijn werk moet doen. “Mijn main focus en prioriteit op dit moment is het volk van Suriname redden uit de acute nood”, zegt de topman op Financiën.

Hij zegt zich onder geen enkele omstandigheid te zullen laten afleiden van de belangrijke verantwoordelijkheid die op zijn schouders is gelegd door president Desi Bouterse. Hij verwijst in gesprek met het NII naar het COVID-19-Noodfonds, dat in een recordtijd moet worden opgezet en uitgewerkt om de financiële en economische gevolgen van de coronacrisis te kunnen opvangen.

 “We zijn behoorlijk opgeschoten en de verwachting is dat de president komende week uitkomt met concrete maatregelen om de zwaarst getroffen groepen tegemoet te komen”, zegt Hoefdraad.  Volgens hem is niet alleen gekeken naar korte termijn acties, maar ook naar maatregelen om de lokale productiesector een push te geven richting duurzame productie en importvervanging.

Suriname heeft enorm veel potentie. Deze crisis is de zoveelste uitdaging die in korte tijd op ons pad komt. De bewindsman zegt alle vertrouwen in te hebben dat het land er sterker uit zal komen. “Het zal resulteren in de hoognodige diversificatie van onze economie en een nog creatievere en productievere samenleving”, zegt Hoefdraad.

Opzet

De Financiënminister zegt uit zijn jarenlange ervaring bij en met internationale financiële instellingen waaronder het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de Islamic Development Bank (IsDB) te weten dat kleine landen als Suriname bij wereldcrises de zwaarste klappen krijgen, maar ook het snelst kunnen recoveren bij doordacht beleid. Dat Suriname binnen twee jaar al uit het diepe dal van de economische crisis van 2015/2016 kwam, is niet zonder meer gerealiseerd.

De bewindsman geeft toe dat de regering is overvallen door de COVID-19-crisis, met bijbehorende tegenvallers zoals het noodzakelijk sluiten van de grenzen en het kelderen van de aardolieprijzen. “Niemand had dit gedacht of gewild, maar het is wereldwijd een feit. Ook voor Suriname. En wij zullen er als regering alles aan doen om ons volk te beschermen en tegemoet te komen.”

Dat hij uitgerekend op dit moment verdachtmakingen tegen zijn persoon moet aanhoren, ervaart de minister als “opzettelijk storend en afleidend”, maar geenszins als zorgpunt. “Ik concentreer mij op het uitrollen van het noodfonds en intensiveren van het contact met bevriende naties en internationale instellingen die ons door deze moeilijke tijd heen willen helpen. Ook dit is tijdelijk. De vooruitzichten op middellange en langtermijn zijn zeer goed. Suriname komt er bovenop”, zegt Hoefdraad.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Joop

Is je niets verkeerds hebt gedaan dan zal het goed komen .zijn een stelletje die je liever achter de tralies zien verdwijnen.Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen