Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse minister van Financiën eist rectificatie Telegraaf

Geplaatst

op

Gillmore Hoefdraad. Foto Nii

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft via zijn advocaat rectificatie geëist van de Telegraaf. De minister is tot deze stap overgegaan vanwege een artikel dat het medium heeft gepubliceerd met onjuiste informatie over hem.  In het artikel staat ten onrechte vermeldt dat de financiële topman in Suriname is aangeklaagd in een witwasschandaal. Het gaat in dit geval om een bericht op de onlineversie van de Telegraaf, dat is gepubliceerd op 23 april (met een update op 24 april 2020).

Het bericht is gepubliceerd onder de kop: “Surinaamse minister van Financiën aangeklaagd in witwasschandaal.”  In een brief naar het medium geeft de raadsman van minister Hoefdraad aan, dat zijn cliënt ten onrechte in verband wordt gebracht met witwassen en zelfs als verdachte wordt aangemerkt als verdachte in een witwasschandaal.

“Client wordt niet verdacht van witwassen en wordt daarvoor niet aangeklaagd en ook niet vervolgd. Evenmin is aan het Parlement verzocht toestemming te geven voor een dergelijke vervolging op basis van witwassen”, aldus een passage uit het schrijven aan de Telegraaf.

De raadsman geeft aan dat de gedane uitlating onjuist is en de naam van de minister schaadt. “De publicatie heeft eveneens tot gevolg dat belangrijke nationale- en internationale relaties/ contacten van de minister hierover terecht vragen stellen.” De advocaat voert verder aan dat de zaak, waarbij de procureur-generaal het parlement heeft gevraagd de minister in staat van beschuldiging te stellen, helemaal geen betrekking heeft op witwassen.

“Hierbij verzoek ik de Telegraaf, en voor zover nodig sommeer ik de Telegraaf, om per ommegaande het suggestieve c.q. onrechtmatige artikel te verwijderen en een rectificatie te plaatsen.” Ook wordt gevraagd aan de Telegraaf om de informatie op Twitter en Facebook aan te zuiveren en om  Google het bericht uit haar archief te doen verwijderen.

Suriname

Edward Belfort :”Bouterse wilt niet van zijn stoel gaan”

Geplaatst

op

Img 6182

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Edward Belfort is ook in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Hij is zeer ontevreden over het verloop van de tellingen daar er nog steeds geen definitieve uitslag wordt gecommuniceerd naar de bevolking toe.

Edward Belfort : “Voor t eerst voor gekomen in Suriname dat dit zo gaat”

Lees verder

Suriname

Ondervoorzitter Abop Martinus Joël : “If yu lassi, dan yu mus mang teki a lassi san yu lassi”

Geplaatst

op

Img 6181

Het natellen van de stemmen van de verkiezingen in Suriname 2020 verlopen niet vlot. Menigeen wacht op een definitieve uitslag van de tellingen. Het houdt de gemoederen in Suriname en Nederland aardig bezig. Ondervoorzitter van ABOP Martinus Joël bevind zich momenteel in de Antony Nesty Sporthal, waar de stembussen worden opgeslagen. Culturu.com heeft een reactie van hem weten te verkrijgen.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen