Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken naar Nederland voor herstel relatie

Geplaatst

op

Albert Ramdin. Foto Parbode

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking vertrekt op 19 augustus naar Nederland voor een werkbezoek. Het bezoek van de bewindsman aan Nederland is zijn eerste in de functie van minister. Hij zal gesprekken voeren met zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, Stef Blok, en de minister van Internationale Samenwerking van Nederland. Kort voor de inauguratie van president Chan Santokhi, toen president elect, zijn er gesprekken geweest tussen het staatshoofd en een aantal regeringsleiders, waaronder premier Mark Rutte van Nederland, waar duidelijk is afgesproken dat de relatie tussen Suriname en Nederland opnieuw wordt bekeken. Ook is de intentie deze relatie te herstellen en naar een hoger niveau te brengen.

Tijdens dit werkbezoek van minister Ramdin zal nagegaan worden hoe de politieke en diplomatieke verhouding tussen beide landen eruit zal zien in de toekomst en op langere termijn. Voor wat betreft het politiek gedeelte, zal er gesproken worden over het aanstellen van ambassadeurs in beide landen, die de diplomatieke relatie zullen onderhouden. Hiernaast zal de Buza-bewindsman gesprekken voeren over de ondersteuning die aan elkaar gegeven kan worden voor wat betreft internationaal opereren, positionering, maar ook de steun die Nederland ons kan geven bij de financiële herschikkingen van onze staatsschulden.

Een ander onderdeel waarover gesproken zal worden, is de financiële en economische samenwerking, met name het aantrekken van investeerders naar Suriname, en de geldtransporten van de gelden die indertijd zijn vastgehouden. Minister Ramdin zal meteen gebruik maken van de gelegenheid om een ontmoeting te hebben met de financieringsmaatschappij voor ontwikkelingslanden van Nederland om te praten over wat voor investeringsondersteuning verschaft kan worden aan het Surinaamse bedrijfsleven om economische activiteiten te ontplooien.

Ook de impact die COVID-19 heeft op de Surinaamse samenleving en de armoedebestrijding zullen de aandacht hebben van onze bewindsman. Hij zal met zijn Nederlandse collega’s nagaan welke samenwerking op korte termijn bestaat tussen Suriname en Nederland over deze vraagstukken. Voordat de Surinaamse functionaris terugkeert, zal hij ook ontmoetingen hebben met de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Er zal gesproken worden over een diasporafonds en de steun die de Surinaamse gemeenschap in Nederland aan Suriname kan bieden in de strijd tegen het coronavirus.

Culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan rozenveld
woensdag 19 augustus 2020 09:24

Heel goed, weer een positieve stap naar een beter Suriname.
Dat zijn de dingen die er echt toe doen.
Niet dat gejank van iedereen en al die geluiden van corruptie, maar goede dingen doen.
Ik wens de minister heel veel succes en dat hij goede afspraken zal mogen maken.
Nederland heeft er weer zin in nu er een nieuwe betrouwbare President in Suriname is.
In Nederland willen ze niet met criminelen samen werken dus de deur staat nu wel weer open met de nieuwe orde in Suriname.

Bryan
woensdag 19 augustus 2020 11:41

Beste Johan,
Dat het een goede stap is ben ik 100% eens.
Maar het is maar te hopen dat de huidige regering zijn integriteit blijft behouden.
Om 1 enkel punt aan te halen:
De VP had zijn mond vol van NDP corruptie en zie wat hij zelf doet.
Ndp gelieerden oo cruciale posten handhaven.
Dat ruikt sterk naar achterkamertjes politiek.
Schoonschip betekent ook radicaal schoon schip maken en niet met koetjes en kalfjes lopen slepen.

Chintia
woensdag 19 augustus 2020 13:02

Dat Nederland ziet dat Brunswijk de vp is dan weet Nederland nu al dat ook deze regering niet te vertrouwen is. Brunswijk is toch veroordeeld in Nederland. Nederland is ook niet gek. Ze zien ook wat er in Suriname gebeurt. Dat hij naar Nederland komt is goed kan hij door naar België Frankrijk Duitsland wie weet lukt het men zakelijk wat voor Suriname binnen te slepen. Maar denk niet dat Nederland slaapt.

minsi
woensdag 19 augustus 2020 19:05

Kort na de onafhankelijkheid van SME heeft nl gezegd: “Ze hadden SME nooit onafhankelijkheid moeten geven. Ze hebben de kip met de gouden eieren geslacht”. Ze krijgen nu de gelegenheid deze eieren alsnog te rapen.
Vergeet dat een eis van nl is dat ze inzage willen hebben in bezittingen van Surinaamse Nederlanders tbv de nl belastingdienst. Wit boeba tang wit boeba.

Lunes Armand
donderdag 20 augustus 2020 02:09

Niet verwachten dat hij met een zak vol geld komt om de schulden af te lossen. Maar wel dat onze Integriteit niet verkocht wordt!! Inderdaad, als Ned wist welk rijkdom in de bodem van Su zat, waren wij nooit onafhankelijk geworden! But it is what it is! Hopelijk vergoeden zij ons ooit voor de schade aangericht aan dit land en z’n inwoners. Maar daar moeten wij niet de handen voor open houden. Het is te hopen dat de minister, kort- en langtermijn voordelen zal kunnen halen uit het overleg dat gevoerd zal worden. Vooral met het oog op de C-19… Lees verder »

Michel
donderdag 20 augustus 2020 06:43

Suriname wou onafhankelijk worden. Het waren toen Surinamers die corrupt waren. En ze zijn er nogsteeds. Geen onzin praten over integriteit!!! Waar Suriname vandaag is, is te danken aan de Surinamers zelf, niet de schuld aan Nederland geven. Hoe kan Surinamers een modenaar kiezen als president ( 1980). Hoe kan je iemand als vice president kiezen die 12 militairen van het leger gegijzeld had en nooit meer iets van hen is vernomen (1986). Het zijn Surinamers zelf die de hele schatkist heeft geplunderd. Het zijn Surinamers zelf (regering) die de Surinamers (het volk van Suriname) heeft bedrogen. Het is DOM… Lees verder »

Afonso
donderdag 20 augustus 2020 07:44

Politiek is vies. Maak je niet druk. Trump is toch ook geen haar beter. Die is een rasictische president die maar openlijk vrouwen homo’s buitenlanders haat. Dus zorg voor jezelf. Of met een groepje. De sterkste gaan overleven en de zwakkere gaan eraan. Dat is politiek. Je hoort erbij of je gaat naar maymaykondre.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen