maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voor het vak en dieren

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten hoek Gemenelandsweg en Pengelstraat

Nieuwe verkeerslichten op de hoek de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat zijn kortgeleden in gebruik genomen. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, bedankte bij deze gelegenheid alle...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalisten over de uitdagingen in de melksector, waaronder vergrijzing en een groeiend wereldwijd tekort aan melk. Sewdien benadrukte dat jongeren wegtrekken en het houden van koeien een fulltime baan is zonder vakantie.

“We moeten de huidige groep melkboeren koesteren en ondersteunen, ook al verloopt dit proces langzaam,” zei Sewdien. Een van de ondersteuningsmaatregelen omvat het importeren van melkkoeien uit Brazilië. De minister merkte op dat er protocollen moeten worden opgesteld, zoals het identificeren van quarantainelocaties. LVV streeft ernaar deze protocollen in maart gereed te hebben.

In eerste instantie zullen 420 koeien worden geïmporteerd. Deze dieren moeten eerst in quarantaine worden geplaatst in Guyana voordat ze opnieuw in quarantaine kunnen in Suriname. Boeren die deelnemen aan dit programma zullen profiteren van een gunstige financiële regeling. In totaal zullen 1500 koeien worden geïmporteerd om de melkproductie in Suriname te versterken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voor het vak en dieren