Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse minister van Justitie en Politie moet opstappen

Geplaatst

op

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie moet opstappen. Volgens een bericht van het Kabinet van de President heeft president Bouterse de bewindsvrouw gevraagd haar functie ter beschikking te stellen, naar aanleiding van wat wordt genoemd de ‘crisissituatie’ in de relatie tussen de minister en het Hof van Justitie.

Van Dijk-Silos is nog niet af getreden, maar haar portefeuille zal voorlopig worden overgenomen door minister Ferdinand Welzijn van Handel Industrie & Toerisme.

Van Dijk-Silos vindt niet dat zij op basis van de brief haar functie kan neerleggen en stelt dat de president haar dan zal moeten ontslaan.

2 Reacties

2 Reacties

 1. Sam

  woensdag 22 maart 2017 at 11:29

  sari tori. Hoeveel ministers zijn al weggestuurd.
  laten we eerlijk,zijn, is het zo moeilijk of doen de ministers hun werk te goed?
  ik snap het niet meer. elke keer een probleem met de ministers.

  Ik wil geen minister worden hoor, zet me maar als gewoon ambtenaar , ergens bij een groot bedrijf.
  geen zeven even. maar wel met 10 man op een opdracht wat men normaal alleen zou kunnen. en zekerheid heb je op een SALARIS. wat een paradijs kan het soms zijn. wie niet sterk is moet slim zijn.
  en dat is jammer want zo bouw je geen land.

  mensen, kom op .. zet je beste beentje voor en Switi Sranan is en blijf het mooiste land op aarde.

 2. Judith Mijnals

  dinsdag 13 maart 2018 at 17:24

  Jammer dat Mevrouw Dijk-Silos moet opstappen. Ik vindt dat zij zich goed van haar taak heeft gekweten in al die jaren waarin zij de scepter heeft gezwaaid. Soms worden er fouten gemaakt of er ontstaat onenigheid tussen partijen, maar dat het keer op keer zo droevig moet aflopen kan ik niet altijd bevatten. Kon er geen dialoog gehouden worden met elkaar? Waarom was het niet mogelijk om tot een vergelijk te komen? Waarom kunnen de heethoofden niet gewoon worden aangemaand om zich voortaan ten opzichte van elkaar correct te gaan gedragen, in plaats van zo drastich een einde te brengen aan een loopbaan waar beide partijen geen baat bij heeft? Tja, waarom, waarom en nogmaals waarom. Moet dit altijd zo aflopen mijn mooie Suriname en mijn boen kondreman? Ik hou zoveel van jullie, mijn kondreman dat ik heel graag mijn roede niet zou sparen, want dan “mi bo priet un skin en mi bon pier din ogriman wan faya baka édé klap yere, miboi. Suriname is een land in ontwikkeling en ontwikkelen doen we toch samen? We moeten iets meer voor elkaar over hebben dan elkaar maar afrossen zodra maar één van jullie een klein foutje heeft gemaakt. Herstel, stop met protesteren, maar ga aande slag. En tegen mevrouw Silos zeg ik “ga ervoor mevrouw en pak de draad weer op. Zeg tegen Bouta, Nee ik ga niet weg! Tan bun brada nanga Sisa!

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen