Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse minister van Justitie en Politie moet opstappen

Geplaatst

op

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie moet opstappen. Volgens een bericht van het Kabinet van de President heeft president Bouterse de bewindsvrouw gevraagd haar functie ter beschikking te stellen, naar aanleiding van wat wordt genoemd de ‘crisissituatie’ in de relatie tussen de minister en het Hof van Justitie.

Van Dijk-Silos is nog niet af getreden, maar haar portefeuille zal voorlopig worden overgenomen door minister Ferdinand Welzijn van Handel Industrie & Toerisme.

Van Dijk-Silos vindt niet dat zij op basis van de brief haar functie kan neerleggen en stelt dat de president haar dan zal moeten ontslaan.

2 Reacties

2 Reacties

 1. Sam

  woensdag 22 maart 2017 at 11:29

  sari tori. Hoeveel ministers zijn al weggestuurd.
  laten we eerlijk,zijn, is het zo moeilijk of doen de ministers hun werk te goed?
  ik snap het niet meer. elke keer een probleem met de ministers.

  Ik wil geen minister worden hoor, zet me maar als gewoon ambtenaar , ergens bij een groot bedrijf.
  geen zeven even. maar wel met 10 man op een opdracht wat men normaal alleen zou kunnen. en zekerheid heb je op een SALARIS. wat een paradijs kan het soms zijn. wie niet sterk is moet slim zijn.
  en dat is jammer want zo bouw je geen land.

  mensen, kom op .. zet je beste beentje voor en Switi Sranan is en blijf het mooiste land op aarde.

 2. Judith Mijnals

  dinsdag 13 maart 2018 at 17:24

  Jammer dat Mevrouw Dijk-Silos moet opstappen. Ik vindt dat zij zich goed van haar taak heeft gekweten in al die jaren waarin zij de scepter heeft gezwaaid. Soms worden er fouten gemaakt of er ontstaat onenigheid tussen partijen, maar dat het keer op keer zo droevig moet aflopen kan ik niet altijd bevatten. Kon er geen dialoog gehouden worden met elkaar? Waarom was het niet mogelijk om tot een vergelijk te komen? Waarom kunnen de heethoofden niet gewoon worden aangemaand om zich voortaan ten opzichte van elkaar correct te gaan gedragen, in plaats van zo drastich een einde te brengen aan een loopbaan waar beide partijen geen baat bij heeft? Tja, waarom, waarom en nogmaals waarom. Moet dit altijd zo aflopen mijn mooie Suriname en mijn boen kondreman? Ik hou zoveel van jullie, mijn kondreman dat ik heel graag mijn roede niet zou sparen, want dan “mi bo priet un skin en mi bon pier din ogriman wan faya baka édé klap yere, miboi. Suriname is een land in ontwikkeling en ontwikkelen doen we toch samen? We moeten iets meer voor elkaar over hebben dan elkaar maar afrossen zodra maar één van jullie een klein foutje heeft gemaakt. Herstel, stop met protesteren, maar ga aande slag. En tegen mevrouw Silos zeg ik “ga ervoor mevrouw en pak de draad weer op. Zeg tegen Bouta, Nee ik ga niet weg! Tan bun brada nanga Sisa!

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |