vrijdag 29 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse militairen volgen gevechtstraining in Frans-Guyana

lees ook ...

4 Brazilianen met moord op hun geweten gevlucht uit cellenhu...

Zes arrestanten zijn op zondag 24 september 2023 ontvlucht uit het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven. Het gaat om de zes arrestanten A.A.R, C.R, C.R, L.E., C.D.R, en R.M., vier Brazilianen...

Surinaamse militairen hebben een intensieve gevechts- en medische training in Frans-Guyana achter de rug. De infanteristen van de Landmacht hebben met een jungle combat course van 4 tot en met 8 april de basistechnieken gekoppeld aan overlevingsstrategieën en gevechtshandelingen in tropische oerwoudgebieden aangescherpt.

De jungle is een gebied dat enorme uitdagingen met zich meebrengt. De militairen bereiden daarom zulke realistische trainingen voor op alle mogelijke scenario’s, waardoor ze beter in deze gebieden kunnen opereren.

Deze opleiding, die verzorgd is door de Commando de Recherche et d’Action en Jungle (CRAJ), legde de nadruk vooral op de progressie van militairen in de jungle, pick and run procedure, oriëntatie, eerste hulp tijdens een gevecht, het opzetten van hinderlagen en hoe eruit te komen.

Bij de militairen van de Marine lag de focus op de combat lifesavers course, waar het toepassen van medische behandelingen, gedurende of ten tijde van een gevechts- of oorlogstoestand, uitvoerig getraind worden middels verschillende realistische scenario’s.

Tijdens deze training werd door de Fransen vooral de nadruk gelegd op het plaatsen van tourniquets, verschillende verbandtechnieken, het toedienen van morfine en reanimatietechnieken bij volwassenen, kinderen en baby’s. Deze training duurde van 5 tot en met 7 april. Beide trainingen zijn onderdeel van de intensieve samenwerking die het Surinaamse en Franse leger al jaren onderhouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse militairen volgen gevechtstraining in Frans-Guyana