zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse militairen leren van Nederlandse procedures bij riverine operaties

lees ook ...

OWOS houdt aanhoudende vergaderingen na conflict met EBS-dir...

OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft aangekondigd voor onbepaalde tijd te blijven vergaderen. De bond, gesteund door de vakcentrale Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV), hee...

Op dinsdag 18 april hebben tien militairen van het Korps Mariniers Suriname een certificaat ontvangen na vijf weken intensieve samenwerking met Nederlandse mariniers in riverine operaties. Riverine operaties zijn militaire operaties waarbij rivieren worden gebruikt als ‘weg’ door moeilijk begaanbare gebieden, zoals de Surinaamse jungle.

De samenwerking begon medio maart en de Surinaamse militairen leerden de Nederlandse procedures om veilig en efficiënt te opereren als zelfstandige booteenheid en als groep van booteenheden. Tijdens de training leerden de militairen onder andere varen in formaties, man over boord en navigeren. Daarnaast werden de booteenheden getraind in het ondersteunen van infanteriesoldaten op land door ze op specifieke plaatsen af te zetten en op te pikken, en gesimuleerde vuursteun te geven vanaf het water.

De training omvatte ook aandacht voor de anti-ambush drill, een cruciaal onderdeel van de operaties. De vijf weken durende samenwerking werd afgesloten met een realistische en uitdagende oefening. Majoor Nederlof benadrukte het belang van het delen van opgedane kennis en ervaring met collega’s.

De gezamenlijke training is onderdeel van de militaire jungletrainingen die eind maart begonnen en doorlopen tot eind mei. In totaal zijn bijna 280 Nederlandse, 60 Surinaamse en 4 Amerikaanse militairen betrokken bij de jungletrainingen. De Surinaamse militairen hebben nu kennisgemaakt met de Nederlandse procedures en zijn beter uitgerust om in de jungle te opereren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse militairen leren van Nederlandse procedures bij riverine operaties