vrijdag 29 september 2023
33.4 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse Militaire Academie voltooit officiersopleiding met bachelortitel

lees ook ...

Wegomlegging ivm rehabilitatie Gemenelandsweg

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met de rehabilitatie van de Gemenelandsweg, er op zondag 24 september 2023 tussen 08.00 uur v.m. en 12.00 uur n.m., graafwerkzaamheden z...

Achttien manschappen van het Nationaal Leger hebben met succes de officiersopleiding van de Surinaamse Militaire Academie (SMA) en het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) afgerond. Wat deze prestatie bijzonder maakt, is dat een deel van de geslaagden nu de bachelortitel heeft behaald, wat een primeur is binnen de opleiding.

Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera en vertegenwoordigers van het Nederlandse, Braziliaanse en Amerikaanse leger waren aanwezig bij de ceremonie. Legerbevelhebber Werner Kioe A Sen benadrukt dat de focus ligt op het versterken van het officierskorps, en dit is een van de manieren om dit te bereiken.

Met hun basis academische vaardigheden zijn de pas benoemde officieren beter in staat om zich aan te passen aan de uitdagingen die op hen afkomen. Ze zijn ook in staat om gedegen onderzoek te verrichten en kritisch te zijn ten opzichte van hun omgeving, voegt hij eraan toe.

De bevelhebber benadrukt dat de geslaagden zijn opgeleid om dreigingen op zowel het gebied van cyber als sociaaleconomische aspecten het hoofd te kunnen bieden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse Militaire Academie voltooit officiersopleiding met bachelortitel