woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse melkboeren zullen opkoopprijzen aanpassen

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

In Suriname zijn de prijzen voor bijproducten van melk zoals halfvolle melk, magere melk, yoghurt, en Sucamel verhoogd. Dit meldt de Vereniging van Surinaamse Melkboeren (VSMB). De voorzitter van de VSMB, Edmond Blufpand, geeft aan dat de opkoopprijs van boerenmelk pas zal worden aangepast als de prijs van een pak volle melk wordt verhoogd. Hij benadrukt dat volle melk het enige product is dat gebonden is aan een regeringsbesluit en dus niet zomaar aangepast kan worden zonder toestemming van de Raad van Ministers.

Blufpand wijst erop dat alle inputs enorm zijn gestegen en dat melkverwerkende bedrijven in Suriname voor het grootste deel met melkpoeder werken. Hij zegt dat de prijs van melkpoeder door de koersontwikkeling enorm is gestegen en dat dit de reden is waarom de bijproducten van melk zijn verhoogd. Volgens Blufpand worden er bij de Melkcentrale Paramaribo (MCP) slechts twee tot drieduizend liter lokale melk aangeleverd, terwijl dat vroeger twintig tot dertigduizend liter per dag was. Hij benadrukt dat Michi uitsluitend melkpoeder gebruikt en een liter melk in een zakje nu al voor SRD 37,50 verkoopt.

De VSMB heeft contact gehad met adviseur Stanley Dijksteel van het Kabinet van de President en hem op de nijpende situatie gewezen. Hij heeft beloofd spoedig van zich te laten horen. Blufpand wijst er op dat er allerlei buitenlandse melkproducten in de winkels te vinden zijn, maar dat die ook duurder zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse melkboeren zullen opkoopprijzen aanpassen