vrijdag 2 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse meisjes winnen Hackathon

lees ook ...

Roosveld voelt zich niet meer happy in rol als woordvoerder ...

Alven Roosveld, die binnenkort opstapt als woordvoerder van president Chandrikapersad Santokhi, zal ondanks zijn vertrek het staatshoofd blijven ondersteunen. Wanneer hij officieel woordvoerder af is,...

De  eerste en tweede plaats van de Caribbean Girls Hackathon zijn Surinaamse meisjes. Team The Girl Code won de hackathon, terwijl Fusion Girls de tweede plaats behaalde. First Lady van de Republiek Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, ontving de meisjes van de twee winnende groepen op vrijdag 14 mei 2021. De First Lady zei trots te zijn op de meisjes en hoopt dat deze overwinning een bemoediging is naar andere jonge dames die interesse hebben in ICT. “Jullie doen het heel goed en wij hopen dat dit wat jullie ontworpen hebben, kan uitgroeien tot producten die wij in Suriname kunnen lanceren”, sprak de First Lady.

De First Lady spoorde de winnaars aan hun kennis niet alleen voor zichzelf te houden, maar deze ook over te dragen op anderen die interesse hebben in ICT. “Blijf zelf ook gemotiveerd, iedereen bezit kennis. De kunst is wat je ermee doet. Blijf die doorzetter die iets wilt neerzetten”, stak de First Lady hen een hart onder de riem. Van de presidentsvrouw kregen de winnaars elk een tablet en een bloemstuk.

De winnende groep The Girl Code ontwikkelde Farm Buddies tijdens de virtuele hackathon. Met dit systeem kunnen landbouwers hun aanplanten via het internet moniotoren, in de gaten houden en verzorgen. Fusion Girls, die de tweede plaats behaalde, ontwikkelde GearTracks. Dit is een systeem waarmee vissers hun netten ook via het internet kunnen monitoren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse meisjes winnen Hackathon