maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse media delegatie voor views exchange programma in China

lees ook ...

Openbaar Ministerie gaat samenwerken met Conservation Intern...

Met de ondertekening van het memorandum of Understanding zullen het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation Internationale (CIS) samenwerken aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suri...

Een Surinaamse delegatie bestaande uit zeven mediahuizen, onder leiding van Cherlique Lilienthal, de woordvoerder van de president, verblijft momenteel in China voor een media-uitwisselingsprogramma. Dit bezoek, georganiseerd op uitnodiging van de Chinese ambassade in Suriname, loopt van 9 tot 20 juni 2024 en richt zich op het versterken van de samenwerking tussen Suriname en China op het gebied van communicatie en media. Alle kosten voor deze reis worden volledig door China gedekt.

Dit programma is bedoeld om de samenwerking tussen Surinaamse en Chinese mediaorganisaties te bevorderen, in navolging van de Memoranda of Understanding (MOUs) die tijdens het staatsbezoek van president Santokhi aan China werden ondertekend.

De delegatie vertrok op zondag 9 juni uit Suriname en arriveerde op dinsdag 11 juni in Beijing. De eerste ontmoeting was met Xinhua News Agency, waar Lilienthal en Yuan Bingzhong, Deputy President van Xinhua, van gedachten wisselden over het versterken van de samenwerking op het gebied van communicatie. Er werden voorstellen gedaan voor de uitwisseling van content en personeel.

De delegatie kreeg een rondleiding door het nieuwe geavanceerde mediacentrum van Xinhua News Agency. Eerder had Xinhua een interview afgenomen met president Santokhi in Suriname en verslag gedaan van zijn activiteiten tijdens het staatsbezoek aan China.

Op woensdag 12 juni woonde de delegatie de dagelijkse persconferentie van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken bij. Na de persconferentie had de woordvoerder van het ministerie een gesprek met de Surinaamse delegatie, gevolgd door een ontmoeting met Qu Yuhui, Deputy Director-General of the Department of Latin American and Caribbean Affairs. Hier werden regionale kwesties en verdere samenwerking tussen beide landen besproken.

Op donderdag 13 juni bracht de delegatie een bezoek aan China Media Group (CMG), een van de grootste mediabedrijven in China. CCTV en CGTN zijn bekende internationale tv-zenders die onder CMG vallen. Samenwerkings- en uitwisselingsmogelijkheden stonden hoog op de agenda. Naast de zakelijke bijeenkomsten kreeg de delegatie ook educatie op het gebied van technologie, kunst, cultuur en geschiedenis, waaronder bezoeken aan de Grote Muur, de Verboden Stad en Case Lab.

Op vrijdag 14 juni vertrok de delegatie naar Hangzhou om verschillende opleidingsinstituten te bezoeken en verdere samenwerking te versterken.

De delegatie bestaat, naast de woordvoerder van de president, uit Abigail Kemp, manager administratieve diensten bij Communicatie Kabinet President (CKP); Raoul Abisoina, directeur van STVS; Rikky Doekhi, onderdirecteur van STVS; Alirio Polsbroek, hoofdredacteur van Times of Suriname; Sandeep Oemraw, eindredactie lid bij Dagblad Suriname; Arantxa Swedo, productiestaf bij Algemene Televisie Verzorging (ATV); Terrence Oosterwolde, waarnemend hoofdredacteur bij De Ware Tijd; en Vincent Liu, manager en camera-journalist bij Surinamese Chinese Televisie (SCTV).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse media delegatie voor views exchange programma in China