donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
3
(1)

Surinaamse marktverkopers willen ook voedselpakketten

lees ook ...

Jenny Simons pleit voor meer vrouwen in de politiek

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, roept op tot een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Ze vertelt over haar eerdere samenwerking met politieke partijen om het percentage vro...

Marktverkopers willen gelijk behandeld worden en ook in aanmerking komen voor voedselpakketten die door de regering worden verstrekt. Paramaribo alleen telt 2.300 verkopers die zich ernstig zorgen maken over het uitblijven van de Covid-19-steun, vooral omdat ze al maanden zonder inkomen zitten.

Charlton Lieuw Choi, voorzitter van de Belangenorganisatie van de Centrale Markt, zegt dat er contact is gelegd met de coördinator van het pakkettenproject. De overheid heeft 80.000 voedselpakketten, die landelijk zullen worden verdeeld aan behoeftigen en personen die getroffen zijn door de overstroming. Het project is gestart in Coronie. “Als we de pakketten krijgen kunnen wij dan als organisatie kijken hoe wij die kunnen verdelen met inachtneming van de Covid-regels.”

De voorzitter hoopt dat er spoedig een doorbraak komt voor wat betreft de Covid-19-steun. Hij vraagt zich wel af of deze met terugwerkende kracht zal worden uitbetaald of niet. “We weten dat je niet iedereen tevreden kan stellen, maar deze groep heeft te lang ernaar uitgekeken.”

Lieuw Choi benadrukt dat de marktverkopers geen mensen zijn die afhankelijk zijn van de overheid, omdat ze kleine ondernemers zijn. Door onder meer de gezondheidssituatie in het land zijn ze in moeilijk vaarwater terechtgekomen en hebben ze wat ondersteuning nodig om het hoofd boven water te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse marktverkopers willen ook voedselpakketten