Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Luchtvaartmaatschappij dient pakket in bij regering voor financiële steun

Geplaatst

op

Slm Directeur Radjesh Radjkoemar. Foto Nii

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft bij de regering een pakket ingediend om zich te buigen over financiële steun. Het bedrijf is overgegaan tot deze stap, omdat als gevolg van de COVID-19-pandemie ook de luchtvaartsector is getroffen. Nu bijkans alle landen een lockdown hanteren, vinden er nauwelijks vluchten plaats. Ook de SLM is daarom genoodzaakt om alternatieve methoden te hanteren om het hoofd boven water te houden, zegt directeur Radjesh Radjkoemar.

In het televiesprogramma ACTUA zei de SLM-topman dat de focus nu gericht is op de chartermarkt en cargovluchten om toch nog wat geld in het laatje te brengen. Er zijn goede afspraken met onder meer groenteboeren om zo op regelmatige basis groenten te exporteren.

Radjkoemar beseft dat zolang de COVID-19 pandemie voortduurt, de problemen voor de luchtvaartsector groter worden. De situatie heeft ervoor gezorgd dat de directie, na afstemming met de vakbond binnen het bedrijf, zaken als toelagen heeft bevroren. Verder wordt op dagbasis de cashflow van de onderneming goed in de gaten gehouden.

Directeur Radjkoemar hoopt dat de situatie zich gauw normaliseert. De nieuwe kist, de Boeing 777, moet nog  de ETOPS-certificering ondergaan voordat zij ingezet kan worden voor commerciële vluchten. De SLM-topman garandeert dat de maatschappij niet stilzit, maar er alles aan doet om haar voortbestaan te garanderen.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ram

Wat voor steun wilt de SLM. De staat kan de broek niet ophouden. De SLM heeft tientallen miljoenen dollars en euro.s nodig. Een 777 hebben en niet gecertificeerd? Zelfs de KLM heeft miljarden nodig om niet om te vallen. Goed beleid, nu is het covid tijd en zelfs de rijken piepen. Wat zeggen we van de minder bedeelden in onze samenleving. De staat moet de SLM steunen, zeker en met wat? en hoe! Alle vliegmaatschappijen die internationaal meespelen staan te wankelen. Het is de adem inhouden. Succes.Advertentie

Suriname

Binnenlandse Zaken: Herstel stemmen 32 stembureaus niet correct

Geplaatst

op

Verkiezingen Su

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat geluiden op social media die aangeven dat de stemmen van nog 32 stembureaus moet worden herteld, niet correct is. Vandaag zijn volgens het hoofdstembureau van Paramaribo de stemmen van 168 herteld en afgerond. De werkzaamheden zullen morgen worden voortgezet.

De data van nog 64 stembureaus in Paramaribo moet nog uit het proces- verbaal voor de telling van de DNA- stemmen ontvangen worden. Na ontvangst zal de verwerking starten in het programma waar de officieuze uitslag wordt gedeeld met de media, politieke organisaties en het OKB.

Het ministerie geeft verder aan dat zodra de informatie van het Hoofdstembureau ontvangen is, die zal worden verwerkt op de speciale website voor de formele uitslag. – Culturu.com

Lees verder

Suriname

Crèches en peuterscholen in Suriname mogen deuren vanaf 1 juni weer openen

Geplaatst

op

Angela Salmo, Directeur Sociale Zaken. Foto Nii

Crèches en peuterscholen hebben toestemming gekregen om vanaf 1 juni hun deuren weer open te doen. Deze mededeling heeft de directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Angela Salmo, gisteren gedaan tijdens de COVID-19-persupdate.

De toestemming wordt verleend met goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, dat ook de veiligheidsregels waaraan de opvanginstellingen zich moeten houden, heeft opgesteld. De Sozavo- directeur benadrukt dat er specifieke veiligheidsregels zullen gelden die door de crèches en peuterscholen moeten worden nageleefd. Vanaf 1 juni mogen personen in tehuizen en andere opvanginstellingen weer bezoek ontvangen.

Salmo zei verder dat de financiële ondersteuning aan crèchehouders en crèchemedewerkers onverkort doorgaat. Registratie vindt uitsluitend plaats bij het Bureau Opvanginstellingen van het ministerie van Sozavo aan de Waterkant, terwijl de uitbetalingen plaatsvinden aan bij de Stichting Volkshuisvesting aan de Madeliefjesstraat.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen