maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
1
(1)

Surinaamse leerkrachten donderdag en vrijdag in actie

lees ook ...

Suriname start ambitieus boomplantproject: een miljoen bomen...

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken start op 24 mei met het ambitieuze project "Planting one million trees in 5 years" in Suriname. President Chan Sant...

Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), heeft de leden opgeroepen om op 2 en 3 mei thuis te blijven in protest tegen de recent aangekondigde verhoging van de energietarieven. Deze actie, die maandag werd afgekondigd door C-47 en samenwerkende vakbonden, is bedoeld als krachtig signaal naar de regering om de noodzaak in te zien van een aanpassing van de tarieven.

“De verhoogde energietarieven leggen een extra druk op de koopkracht en hebben indirecte effecten op de prijzen in de winkels. Deze verhoging is onhoudbaar voor de samenleving, met name voor onze leden,” verklaarde Mangre.

De BvL en ALS roepen daarom al hun leden op om op deze twee dagen thuis te blijven, met als doel gezamenlijk te streven naar een rechtvaardige oplossing voor dit vraagstuk. Naast de BvL en ALS hebben ook andere onderwijsbonden, waaronder die aangesloten bij de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), hun leden opgeroepen om massaal thuis te blijven op donderdag en vrijdag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse leerkrachten donderdag en vrijdag in actie