woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse landbouwers krijgen boost met nieuwe trainingen en onderzoeksfaciliteiten

lees ook ...

Verdachten Pikin-Saron niet in vrijheid gesteld

 Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft het verzoek van de advocaten Murwin Dubois en John Ferdinand tot invrijheidsstelling van hun cliënten in de strafzaak-Pikin Saron afgewezen. Hij vindt dat andere get...

Het Suriname Agricultural Technical Cooperation Center (SATCC), ondersteund door een Chinese subsidie, heeft onlangs een trainingsprogramma gelanceerd genaamd ‘Suriname Agriculture Cooperation China’ voor medewerkers van het Surinaamse ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Dit initiatief, dat op 18 maart 2024 van start ging, is gericht op het versterken van de landbouwsector in Suriname door middel van training, onderzoek, gewasverwerking en het verstrekken van informatie aan boeren.

Als onderdeel van dit project zijn er al faciliteiten opgezet, inclusief de aanleg van cassave en zoete aardappelvelden, met plannen voor de uitbreiding naar andere gewassen zoals eetbare paddenstoelen. Minister Parmanand Sewdien van LVV uitte zijn tevredenheid over de voortgang van dit ambitieuze project, dat niet alleen gericht is op het verbouwen van verschillende fruit- en groentesoorten, maar ook rekening houdt met de uitdagingen van klimaatverandering. Hij benadrukte het succes van het project, ondanks de initiële hindernissen, en de gezonde groei van de gewassen.

Jason Bakker, onderdirecteur Landbouw van LVV, merkte op dat de eerste reeks trainingen vorig jaar is begonnen en dat de activiteiten van het trainingscentrum dit jaar verder zullen worden uitgebreid. De focus ligt momenteel op LVV-medewerkers uit de districten Commewijne, Paramaribo en Wanica, met plannen om de trainingen later naar andere districten uit te breiden. Een bijzondere ontdekking binnen het project is de weerstand van zoete aardappelen tegen aaltjes in het gebied, wat momenteel verder wordt onderzocht.

Jia Jinyi, Economisch en Commercieel Raadsman bij de Chinese ambassade, bevestigde het succesvolle verloop van het project, met name de praktische en gerichte aanpak van de trainingsprogramma’s. Minister Sewdien benadrukte het belang van het delen van kennis onder landbouwers en de noodzaak om klimaatuitdagingen, zoals intensievere regenval en droogte, aan te pakken. Hij bedankte de Chinese regering voor hun steun en wees op de waardevolle bijdrage van China’s landbouwervaring aan de ontwikkeling van de Surinaamse landbouwsector.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse landbouwers krijgen boost met nieuwe trainingen en onderzoeksfaciliteiten