Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse Kustwacht wordt versterkt om vissmokkel tegen te gaan

Geplaatst

op

Smokkel Van Vis

De Surinaamse Kustwacht zal worden versterkt om de smokkel van vis tegen te gaan. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is voornemens om hier hard aan te werken. De Suriname Seafood Associatie (SSA) is blij met de actie die LVV-minister Prahlad Sewdien wil ondernemen hiertoe. Minister Sewdien heeft deze mededeling gedaan in een bespreking met de SSA.

Al jaren levert de vissector een bijdrage aan de economie. Niet alleen in de eiwitvoorziening maar, vooral op het stuk van werkgelegenheid en deviezen genereren. Zij is hiertoe instaat door de wijze van organisatie van de sector, zegt SSA-voorzitter Udo Karg. De organisatie heeft als basis Public Private Partnership, waarbij de rol van de overheid zich vooral manifesteert als facilitator en bewaker van de in gemeen overleg vastgestelde regelgeving. 

Deze regelgeving met name van de visvangst heeft als doel bescherming van de natuurlijke hulpbron door er wijs en verstandig mee om te gaan, waardoor deze gegarandeerd blijft voor de komende generaties. Een doorn in het oog van de sector is altijd geweest dat andere personen deze regels schijnen te beschouwen als ruimte die zo aan hen geboden wordt om aan illegale visserij te doen.

De schade die deze illegale activiteiten toebrengen aan het ecosysteem, maar vooral ook aan de economie, zijn enorm, zegt de SSA. Schattingen vanuit de sector komen erop neer dat als deze praktijken met eenderde teruggedrongen kunnen worden, de werkgelegenheid met minsten 50 procent zal toenemen en het exportvolume met bijkans 100 procent.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Parbhoesingh
zondag 13 september 2020 22:52

Laat de surinaamse vissers in hun eigen territoruim vissen.mensen van het buitenland moet worden aangepakt.let op braziliaanen guyanezen fransen.deze moet streng worden aangepakt.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen