maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
3.8
(5)

Surinaamse kunstenaar Paul Woei overleden, nationaal verlies gevoeld

lees ook ...

Parlementsvoorzitter bemiddelt in conflict tussen bandenhand...

Op vrijdag 19 april 2024 hebben een groep bandenimporteurs en tientallen wederverkopers van banden hun zorgen geuit bij de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. Ze zijn het oneens met de...

Suriname rouwt om het verlies van Paul Woei, een veelzijdige kunstenaar die bekend stond als schilder, beeldhouwer, kunstleraar en schrijver. Woei, een wereldburger, is zondag overleden, waarmee het land een prominente figuur heeft verloren. Woei werd vorige maand nog geëerd met de prestigieuze Rotary Vocational Excellence Award 2024 voor zijn opmerkelijke bijdrage aan de kunsthistorie van Suriname gedurende bijna zestig jaar.

Zijn kunstwerken zijn niet alleen lokaal te vinden, maar verspreid over de hele wereld. De toekenning van deze belangrijke onderscheiding erkende zijn toewijding en passie voor het bevorderen van kunst en cultuur in zijn geboorteland.

“Met het vredig inslapen van Paul verliest Suriname niet alleen een geweldige kunstenaar maar ook een grote zoon,” verklaarde een vertegenwoordiger. Woei was een actief lid van de Nationale Partij Suriname (NPS) en nam deel aan een informatie- en discussieavond met als thema ‘Hoe vormen wij één natie?’ op 2 juni 2023.

Tijdens deze avond deelde de 85-jarige kunstenaar zijn rijke persoonlijke ervaring, met name met de binnenlandse gemeenschappen, en sprak hij over de ontwikkeling van de Surinaamse natie door middel van culturele vooruitgang sinds de slavernij. De NPS-familie deelt in het verdriet van Pauls plotselinge overlijden en biedt diepe condoleances aan zijn familie en de Surinaamse bevolking. Met het heengaan van Paul Woei verliest Suriname niet alleen een getalenteerde kunstenaar, maar ook een waardevolle zoon.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse kunstenaar Paul Woei overleden, nationaal verlies gevoeld