donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse kinder-animatiefilm ‘De avonturen van Bollie de Otter’

lees ook ...

Santokhi: Courage and leadership led to the IMF’s appr...

"We have demonstrated that we can provide outcomes to the IMF by maintaining strong discipline and solid governance. We as a nation act with guts and leadership where other nations would not. After th...

‘De avonturen van Bollie de Otter’ is een kinder-animatiefilm, die zaterdag jongstleden in priemere ging in TBL-Cinemas. Dave van Aerde is de schrijver en producent van deze educatieve film, die 20 minuten duurt.  Samen met Asgar koster werd er een theme-song in elkaar gezet, dat wordt gezongen door een kind. De tekeningen zijn gemaakt door Jamie Ferrier. 

Van Aerde heeft ingespeeld op het feit dat kinderen tegenwoordig veel minder lezen. Hij maakte een animatiefilm om hen op jonge leeftijd bewust te maken van het milieu volgens het Mac Donald concept. Het moet zich ontwikkelen naar het punt waar kinderen ouders eraan herinneren op de juiste manier om te gaan met het milieu.

Zes maanden heeft de animatie geduurd in Iran. De tekeningen zijn in Suriname gemaakt. Conservation International heeft het project gefinancierd. De schrijver wil alles doneren. Van Aerde is van plan alle opbrengsten van het boek en de film te schenken aan een goed doel. Dit is het derde boek, en ook van de andere boeken gaat de opbrengst naar goede doelen.

Het plan is ook het verhaal uit te geven in het Engels, Spaans, en Madarijn. De boodschap niet alleen voor Suriname, maar voor de hele wereld. Van Aerde ziet zichzelf als een boodschapper van moeder Natuur. Hij koos voor een otter als hoofdpersoon, omdat otters intelligente dieren zijn. Hun familieband is heel hecht. samen zijn ze bijna onoverwinnelijk. Ze gaan uitdagingen samen aan in de natuur om stand te houden.

Woensdag aanstaande kan de film online worden bekeken via de Youtubechannel van de schrijver en facebook. Dave Van Aerde hoopt dat het verhaal wordt gedeeld met anderen.

Bron: Ampies Broadcasting Corporation

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse kinder-animatiefilm 'De avonturen van Bollie de Otter'