Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse justitieminister laat onrechtmatig politieoptreden onderzoeken

Geplaatst

op

Juspol Minister Kenneth Amoksi. Beeld Dna

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zal het onrechtmatige politieoptreden in het Sarakreekgebied grondig laten onderzoeken. Dit zei de bewindsman gisteren in De Nationale Assemblee. Politiemannen zouden zonder dat zij daarvoor van de politie- op departementsleiding de opdracht hebben gekregen een kamp van goudzoekers hebben vernietigd. Voor de vernietiging is gebruikgemaakt van een graafmachine.

 Tijdens de openbare vergadering hebben de assembleeleden Mahinder Jogi (VHP) en Edward Belfort (ABOP) deze kwestie aangekaart. Zij gaven aan dat personen in een helikopter gevlogen zijn naar het gebied.

Minister Amoksi vermoedt dat garimpeiros gestuit zijn op 3 kilogram goud. De concessionaris heeft politiemannen ingeschakeld om de garimpeiros te verwijderen.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee vroeg de minister dat er geen wildwestsituatie moet ontstaan in het achterland. Ook de commissie Ordening Goudsector, die onlangs is geïnstalleerd door vicepresident Ronnie Brunswijk, weet niks van de situatie af. Het resultaat van het onderzoek wordt afgewacht. De bewindsman gaf de garantie dat het resultaat van dit onderzoek zeker gepresenteerd zal worden aan het parlement.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peaky
zaterdag 26 september 2020 16:45

Haha de grootste criminelen zijn nu bij de politie. De goede agenten moet nu kijken wie goed is en wie crimineel lijkt nu op een film

Bryan
zondag 27 september 2020 16:45

Yes Peaky zie jij goed.

tata loso
zondag 27 september 2020 20:54

De gewapende machten moeten toch van the dream team zelfvoorzienend worden? ” Mijn god, mijn god heb medelijden met dit arme volk “Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen