Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse justitie vraagt Interpol voor opsporing ex-minister Hoefdraad

Geplaatst

op

De Surinaamse justitie heeft internationale signalering gevraagd bij Interpol voor ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Verder is ook gevraagd om twee andere mededaders op te sporen. Het gaat om de Belg Hans Buysse, managing partner van Clairfield, en de Nederlander Robert Putter. De verzoeken voor de internationale opsporing van het trio zijn al gedeponeerd bij Interpol.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft tijdens een persconferentie aangegeven, dat er meer informatie nodig was bij Hoefdraad, omdat hij minister was. De drie mannen worden opgespoord in verband met de zaak waarin de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, en zijn zakenpartner Ashween Angnoe zijn aangehouden.

Zij zouden zich schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de Wet Strafbaarstelling Money Laundering en andere misdrijven genoemd in het Wetboek van strafrecht en de Anticorruptiewet.

Angnoe is medeaandeelhouder van Orion, het bedrijf dat Van Trikt leidde tot het moment dat hij governor werd. Van Trikt bleef ondanks zijn aanstelling tot bankpresident aandeelhouder van het bedrijf en is bovendien ook eigenaar van het kantoorgebouw. Als bankpresident zou hij overeenkomsten zijn aangegaan met Clairfield en daarbij Angnoe enkele consultancyopdrachten hebben toebedeeld.

Putter zou zich schuldig hebben gemaakt aan medeplichtigheid aan overtreding van de Anticorruptiewet, overtreding wet Money Laundering, deelneming aan een criminele organisatie, verduistering en oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van strafrecht. Hij was adviseur van Hoefdraad toen hij CBvS-governor was.

In deze zaak zijn verder aangehouden, Faranaaz Hausil, CBvS- directielid en Ginmardo Kromosoeto, ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB).

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bryan
vrijdag 9 oktober 2020 19:23

Dit is gemakkelijk op te lossen:
Gewoon een prijs op zijn boeven kop zetten en hij is binnen no time gevonden en overgedragen.
Éénmaal binnen het betaalde losgeld weer van hem afpakken daar zijn vermogen gestolen gekd is van land en volk.

Eddie
vrijdag 9 oktober 2020 21:58

Internationale signalering gevraagd bij Interpol voor Gillmore Hoefdraad ?? Was dat niet al 2 weken geleden gedaan? Als Robert van Trikt, en zijn zakenpartner Ashween Angnoe nu al uitleg geven van hoe hun oplichters praktijken in elkaar zitten dan zijn ze van deze poppenkast af. Het is overduidelijk dat Robert van Trikt zijn directeurs functie bij de CBvS aan Hoefdraad te danken had. Om deze functie te kunnen behouden moest Robert van T. wel naar Hoefdraad’s corrupte pijpen dansen. Toen het Hoefdraad te heet onder de voeten werd door protesten van publiek, pers en de toenmalige NPS-VHP opositie, dumpte Hoefdraad… Lees verder »

Eddie
vrijdag 9 oktober 2020 22:02

Orion is het “bedrijf” die hij en Ashween Angnoe hadden opgezet om de staat Suriname uit te melken. Verder hebben Van Trikt en Angnoe nog een aantal misdrijven op financieel gebied gepleegd. Angnoe kan nu hier zijn voordeel (strafvermindering) uit halen. Van Trikt heeft Angnoe hierin betrokken. Dus Ashween Angnoe spui alles wat je weet er maar uit bij de Rechter-Commissaris, recherche enzv. Robert van Trikt moet hetzelfde doen over Hoefdraad. En Hoefdraad moet maar aan het OM vertellen hoe Bouterse, Wijdenbosch, Jozefzoon en al die geweldige NDP adviseurs op het kabinet hem zo ver hebben gekregen dat hij de… Lees verder »

Benny
vrijdag 16 oktober 2020 23:01

Die Boefdraad blijft maar lachen.
Misschien is hij te dom om zijn situatie te begrijpen.
Ik begrijp het wel, hij wil gratis kost en inwoning in één van de mooiste plekjes van Suriname, de gevangenis.
Ik begrijp hem wel, het mag allemaal niets kosten.

Boefdraad.jpg

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen