Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse journalist doet verslag en wordt aangereden

Geplaatst

op

Bron: Dagblad de west
Foto: Dagblad de west

De schik zat er goed in bij de Surinaamse Apintie-verslaggeefster Gail Eijk, toen gisteren een persoon op haar inreed.

Eijk stond op een wegdek verslag te doen van een man die om het leven was gekomen door politiekogels, toen een auto haar van achter naderde. In plaats van dat de automobilist afremde, gaf hij juist meer gas, claxonneerde en reed tegen de been van de verslaggeefster. Vervolgens reed de auto door.

De Surinaamse politie heeft het kenteken achterhaald van de bestuurder en plaatste het incident op een facebook pagina. Ondanks dat de politie in het bezit is van het kenteken, heeft de bestuurder zich nog niet gemeld.

Deze gast is gewaarschuwd heh. ⌚⏰⏱

Geplaatst door Revelino Remaro Eijk op Vrijdag 18 mei 2018

1 Reactie

1 Reactie

  1. Boyke

    zondag 20 mei 2018 at 08:49

    ze willen haar de mond snoeren. iemand is dood geschoten op een beestachtige manier.ja de waarheid moet verslagen worden. iemand moet het doen en gelukkig kunnen we op film zien hoe de bestuurder nog nog wat zegt.nadat hij de verslaggeefst
    Er al heeft aangereden…dus opzettelijk.met andere woorden ..PAS OP.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Speler in Surinaamse megadrugszaak vermoord

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De eigenaar van het rijstbedrijf in Suriname dat centraal staat in de grootste cocaïnevangst ooit in het land, is vermoord. Zijn lichaam is in Guyana gevonden. Nitender Oemrawsingh verdween na de vangst van 2355 kilo coke.

Dat meldt hetSurinaamse Star Nieuws en wordt bevestigd door de advocaat van Oemrawsingh. Dedrugs waren verstopt in containers met rijst van zijn bedrijf.

Er werd inSuriname al uitgegaan van zijn dood. Oemrawsingh heeft waarschijnlijk moetenboeten voor de vangst of – zo zeggen bronnen van De Telegraaf in Paramaribo –topcriminelen of corrupte connecties van deze criminelen proberen met zijn doodte voorkomen dat meer bekend wordt over de smokkelaars.

De partijrijst met de coke was bestemd voor Europa. Suriname speelt de laatste jaren eensteeds grotere rol bij de smokkel van cocaïne. De drugs uit landen als Colombiaen Peru gaan via het land naar Spanje, Frankrijk en Nederland. Bronnen in dehaven van Paramaribo die deze krant regelmatig tippen over drugsvangsten meldendat er 4850 kilo cocaïne zat in de containers, maar dat er slechts 2344,5 kilois aangegeven.

De corruptieis groot. In mei vorig jaar werden luchthavenmedewerkers vanvliegtuigmaatschappij SLM opgepakt voor de smokkel van cocaïne inbagagecontainers naar Nederland. Nederlandse criminelen zijn nauw betrokken bijde smokkel van coke vanuit het land. Het gaat om leden van motorbendes en ookde ’Mocro-maffia’ zou nauw betrokken zijn bij smokkel.

Zo zou Gerel Palm, een voortvluchtige crimineel dieverdacht wordt van een liquidatie en pogingen daartoe in Nederland, zich inSuriname ophouden. Palm wordt door justitie gezien als een van de belangrijksteschutters van het eveneens voortvluchtige kopstuk van de Mocro-maffia, RidouanTaghi.

Dewaarnemend politiechef, Prade, ligt zwaar onder vuur. Hij zei eerder dat ervier verdachten in beeld waren, maar verzuimde die op te pakken. Eerderonthulde De Telegraaf al dat mensen uit de directe omgeving van president DesiBouterse opdoken in een groot witwasonderzoek in Nederland. Ook een man uitAlmere die eerder verdachte was in de megacocaïnezaak Tidore, dook op in hetonderzoek.

Lees verder

Suriname

Moordenaar schoonmoeder nog steeds voortvluchtig

Geplaatst

op

By

De 51-jarige mevrouw Yvonne Ronowidjojo (RIP)/Foto via Facebook

De politie is nog opzoek naar een 26 jarige man die afgelopen zaterdag een 51 jarige vrouw doodschoot met een jachtgeweer. De dader zou de schoonzoon zijn van het slachtoffer.

De dader woonde op het zelfdeadres van het slachtoffer. Afgelopen zaterdag verscheen de man op het adres meteen jachtgeweer waarna hij gericht schoot op zijn schoonmoeder. Vervolgensvluchtte de dader naar een nabij gelegen bos.

Volgens de politie zou de moordmoeten worden gezocht in de relationele sfeer. Vorige maand zou de dader zijnverhuisd omdat er relatieproblemen waren tussen hem en zijn vrouw.

Lees verder

Meest gelezen