Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse journalist doet verslag en wordt aangereden

Geplaatst

op

Bron: Dagblad de west
Foto: Dagblad de west

De schik zat er goed in bij de Surinaamse Apintie-verslaggeefster Gail Eijk, toen gisteren een persoon op haar inreed.

Eijk stond op een wegdek verslag te doen van een man die om het leven was gekomen door politiekogels, toen een auto haar van achter naderde. In plaats van dat de automobilist afremde, gaf hij juist meer gas, claxonneerde en reed tegen de been van de verslaggeefster. Vervolgens reed de auto door.

De Surinaamse politie heeft het kenteken achterhaald van de bestuurder en plaatste het incident op een facebook pagina. Ondanks dat de politie in het bezit is van het kenteken, heeft de bestuurder zich nog niet gemeld.

Deze gast is gewaarschuwd heh. ⌚⏰⏱

Geplaatst door Revelino Remaro Eijk op Vrijdag 18 mei 2018

1 Reactie

1 Reactie

  1. Boyke

    zondag 20 mei 2018 at 08:49

    ze willen haar de mond snoeren. iemand is dood geschoten op een beestachtige manier.ja de waarheid moet verslagen worden. iemand moet het doen en gelukkig kunnen we op film zien hoe de bestuurder nog nog wat zegt.nadat hij de verslaggeefst
    Er al heeft aangereden…dus opzettelijk.met andere woorden ..PAS OP.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |