Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse journalist doet verslag en wordt aangereden

Geplaatst

op

Bron: Dagblad de west
Foto: Dagblad de west

De schik zat er goed in bij de Surinaamse Apintie-verslaggeefster Gail Eijk, toen gisteren een persoon op haar inreed.

Eijk stond op een wegdek verslag te doen van een man die om het leven was gekomen door politiekogels, toen een auto haar van achter naderde. In plaats van dat de automobilist afremde, gaf hij juist meer gas, claxonneerde en reed tegen de been van de verslaggeefster. Vervolgens reed de auto door.

De Surinaamse politie heeft het kenteken achterhaald van de bestuurder en plaatste het incident op een facebook pagina. Ondanks dat de politie in het bezit is van het kenteken, heeft de bestuurder zich nog niet gemeld.

Deze gast is gewaarschuwd heh. ⌚⏰⏱

Geplaatst door Revelino Remaro Eijk op Vrijdag 18 mei 2018

1 Reactie

1 Reactie

  1. Boyke

    zondag 20 mei 2018 at 08:49

    ze willen haar de mond snoeren. iemand is dood geschoten op een beestachtige manier.ja de waarheid moet verslagen worden. iemand moet het doen en gelukkig kunnen we op film zien hoe de bestuurder nog nog wat zegt.nadat hij de verslaggeefst
    Er al heeft aangereden…dus opzettelijk.met andere woorden ..PAS OP.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen