Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse journalist brengt huisarts aan bij Medisch Tuchtcollege

Geplaatst

op

Hoever O

De Surinaamse journalist Naomi Hoever klaagt de nu voormalige huisarts van haar kinderen aan bij het Medisch Tuchtcollege vanwege onprofessionele behandeling.

Ze zou zich op 6 augustus ‘s morgens vroeg naar de polikliniek van de huisarts Jane Harkisoen hebben begeven omdat ze een garantiebrief nodig zou hebben voor de psychiater voor haar ernstig verwarde dochter. Ze zou al een telefonische afspraak hebben gemaakt dus riep ze de assistent van een afstand toe wie ze was en dat ze de garantiebrief kwam ophalen. De assistent riep haar toe dat ze geen mond en neus bescherming op had waarop zij antwoordde dat ze zich niet in het gebouw bevond, op een veilige afstand van de assistent stond en dat ze de garantiebrief echt nodig had.

De assistent begaf zich naar de kamer van de arts die zich daarna zeer denigrerend en discriminerend tegen haar zou hebben uitgelaten en tegen haar zou hebben gezegd: “je gedraagt je als een idioot. Als je geen Nederlands verstaat mi sa taki Sranantongo. Yu o besmet a presi dya en mi o abi fu ontsmet a presi” Ze zou haar de garantiebrief niet in handen geven maar op het dak van haar auto leggen en dat zij het daar dan moest pakken.

Hoever zou de arts hebben meegedeeld dat ze de garantie brief mocht houden en dat ze een klacht tegen haar zou indienen waarna zij weg ging om een andere huisarts voor haar kinderen te zoeken. Toen zij daarin was geslaagd ging zij naar de verzekeringsmaatschappij om de verandering van arts op te geven waar bleek dat voormalige huisarts de verzekeringsmaatschappij al had gebeld om aan te geven dat ze niet meer de huisarts was van Hoever’s kinderen.

De klacht is inmiddels ingediend bij het medisch tuchtcollege en copies daarvan zijn gestuurd naar de vereniging van medici, het ministerie van Volksgezondheid en de vaste commissie van Volksgezondheid van De Nationale Assemblee. – culturu.com

23 Reacties
23 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monika
maandag 10 augustus 2020 04:17

Gek. Als ze buiten staat en de regel is mondkapje verplicht ivm zieke mensen dan waarom moeilijk doen. En nu een arts zou verstandig moeten zijn en zeggen . Zoals iedere patiënt.. de brief ligt bij de assistent.. maar de assistent gaat het gebouw niet uit trek je mondkapje aan en loop netjes naar binnen en haal je briefje. Dat lijkt mij normaal. Netjes en beleefd. Zoals het hoort. En sorry. Een arts moest zich er niet mee bemoeien. Korte metten. Ze moest zich druk makken met zieke mensen. Niet met een assistent en patiënt die een brief komt halen.… Lees verder »

Monika
maandag 10 augustus 2020 04:17

Het anders gekund. Soms hoeft het ook niet zo moeilijk te gaan.gaat om je kind. Pak de brief en ga weg je hebt al geen kapje. En ze willen het op een veilige afstand zetten buiten… in Nederland zou je het niet krijgen als je niet netjes naar binnen gaat volgens de regels die daar bij de huisarts gelden.

Jerrel
maandag 10 augustus 2020 04:27

De arts kan de brief electronics sturen naar desbetreffende instantie. Ze hoeft geen brief meer in der hand. De arts zegt gewoon. Ok ik stuur een mail naar de specialist. Zo makkelijk op te lossen. Als mijn huisarts me door verwijst of als ik medicijnen moet ophalen gaat dat niet meer met briefjes… mail electronics.. Zo makkelijk en eenvoudig. Die mensen in Suriname lopen nog ver achter. Moet je een brief gaan ophalen. Nee hopelijk kunnen ze lange rijen en onnodig wachttijden en lange rijen voorkomen. Artsen werken jullie met mail electronics brieven verzenden. Zeg tegen je patiënten.. ga naar… Lees verder »

Mi gado
maandag 10 augustus 2020 04:29

Monika, als j het verhaal van de arts niet weet reageer dan ook niet zomaar.
De journalist moet zich aan de regels vd arts houden. Maar ze dacht dat ze geweldig is en daarom de regels kan ontwijken. Als j de verwijsbrief ECHT nodig heb dan loop j ook niet weg.

Laatst bewerkt op 1 maand geleden door Mi gado
Richard
maandag 10 augustus 2020 04:55

Ik ken het verhaal ook niet . Maar waarom moeilijk doen. Die arts is ook stom. Gaat om je patiënt. Help der. Klaar. De arts moet helpen. Ja breng die arts naar de rechter. Ik zou ook tekeer gaan .zijn die artsen gek geworden.

David
maandag 10 augustus 2020 05:02

Wat een gekke arts. Ze is geen echte arts. Je patiënt heeft een probleem. En als arts moet ze het snel oplossen daarom is ze huisarts geworden. Ik had de tent daar gesloopt

Dogla meid
maandag 10 augustus 2020 05:10

Goedzo. Wie denken de artsen wel dat ze zijn .God? Noodsituaties kennen we even geen regels. Mondkapje of niet. Haar kind heeft een probleem. De arts moet actie ondernemen en haar patiënt redden. Zo een arts zou ik niet willen. Stel dat haar patiënt een hartaanval had zou ze dan niet reanimeren omdat ze geen mondkapje droeg. De arts heeft haar werk niet goed gedaan. Ik zou een ander arts zoeken waar ik op kan vertrouwen in geval van nood ze helpt. Hier is de arts zich laten kennen geen betrouwbare arts te zijn in geval van nood neemt ze… Lees verder »

Waterman
maandag 10 augustus 2020 05:18

Schandalig deze arts moet geschorst worden. Als iemand aan je deur klopt en het verhaal is al via de telefoon besproken dan geeft dat mens een brief zodat ze verder kan. Al dat getouwtrek. Wat een schande. Een arts moest wel beter weten. Een moeder in noodgevallen juist snel te helpen.

Bravo84
maandag 10 augustus 2020 12:50

Mevrouw Naomi Hoever,

Wilt u ook iets schrijven over de 12 militairen die in 1986 door Ronnie Brunswijk ontvoerd was.

Kunt u aan hem vragen waar de gegijzelde militairen nu zijn. En welke status heeft de 12 gijzelaars.

Dankjewel

Bryan
maandag 10 augustus 2020 13:15

Typisch Surinaams,
Bepaalde beroepsgroepen denken bovem anderen te staan en al helemaal die koelie’s.
Is te hopen dat zij in het donker iemand tegenkomt die haar op een paar flinke klappen trakteer en dat deze zelfde patient voorbij rijdt.
Laar haar links liggen en kreperen rot koelie.

Bravo84
maandag 10 augustus 2020 16:35

@Bryan,

Ik denk dat jij niet verder kijkt dat je neus lang is.

Iedere andere volk, blank, koelies, Chinees, enz enz discrimineer de negers. Waarom voelen jullie het zo.

Rama
maandag 10 augustus 2020 16:43

I.p.v. even snel een mondneusmasker op te doen zoals haar gevraagd wordt gaat ze lopen kijven. De schuldige is duidelijk die waardeloze riooljournaliste die denkt dat ze heel wat is. De arts is duidelijk geweest bij starnieuws dat ze regels heeft en dat zelfs de president een mondneusmasker op moet zetten als hij bij haar langs zou komen. Deze stomme riooljournalist ging er zeker vanuit dat zij zich niet aan die regels hoefde te houden. En dan komt ze nu janken over ‘discriminatie’ dat zegt heel wat over haar aard.

Nico
maandag 10 augustus 2020 16:50

Wat zijn jullie dom, met je de arts moet helpen. Zo’n spoed was het niet want ze ging lekker weg,
andere arts en nog even naar de verzekering uitschrijven. Kind komt morgen wel. En daar moet een arts haar leven voor wagen, jullie zijn ook geestesziek ga ook een brief halen

Sammy
maandag 10 augustus 2020 16:54

@Bryan, mpp exslaaf Bryan mi hoop dat ju kis wang hartaanval vos a doro fu a sem arts da yu o beg a koeli datra fu yep yu dang me hoop dat a datra mik yu crepeer te i dede yu saka saka exslaaf

Kalimai
maandag 10 augustus 2020 18:42

Hallo mensen . Koelie of exslaaf…wat voor ka gebeurt er met jullie. Is corona tijd. Als sma e low.niet vloeken. Wens elkaar geen hartaanval want Als je kind een hartaanval krijgt is echt niet leuk om te zien. Wie ook fout is praat het uit . De arts heeft haar regels en dan moet een ieder aan voldoen die haar praktijk bezoek. Simpel.

Shaka Zulu
maandag 10 augustus 2020 18:59

Als zij een journalist is dan is ze wel een hele

Kwasi
dinsdag 11 augustus 2020 10:50

Ik schaam me als Surinamer voor die domme reacties. Gelukkig zijn die door verstandige kondremans al gecorrigeerd.
Voor je op zo iets reageer kijk eerst naar beide kanten.
Maar deze zaak is eigenlijk heel eenvoudig. Je houdt je aan de regels van de plaats waar je op bezoek gaat . Klaar.

Shirley Blaka Djamoe
dinsdag 11 augustus 2020 11:34

Dit is kansloos
De arts heeft goed gehandeld deze mevrouw hoorde volgens de voorgeschreven regels een mond kap op te hebben

Een advies
dinsdag 11 augustus 2020 11:53

de arts heeft gelijk.

Wanneer je een arts bezoekt telt de meerderheid. ze moet voorkomen dat anderen ziek worden. ik zou dit niet publiceren is dommer en jezelf voorschut zetten.

Maroa
maandag 17 augustus 2020 21:07

Dat de arts zo tekeer gaat is verkeerd. Laat ze zich gedragen naar haar status dan. Je moet er boven staan. In deze tijd doen mensen rare dingen.o.k roep ze op de juiste manier tot de orde niet… ” je gedraagt je als een idioot”…
Dat is geen taalgebruik voor een arts. Je hoort ten alle tijde het juiste voorbeeld te geven. Behoorlijk onbeschoft van deze arts en ONPROFESSIONEEL !!!!

Nishal
dinsdag 18 augustus 2020 03:03

Ik snap deze effe niet waarschijnlijk heeft zij een garantiebrief nodig is tog duidelijk dat als je de covid 19 richtlijnen niet toepast dat je niet word geholpen die moest nog blij zijn dat de assistent dat briefje nog de kans nam om haar nog op een of ander manier te helpen.

Prim
dinsdag 18 augustus 2020 03:55

Hoe dom kan je zijn. Zonder mondkapje.zulke mensen verdelen de ziekte.Een arts moet haar werknemers haarzelf en patiënten ook beschermen door regels daar te stellen die gehandhaafd moeten worden. De arts heeft juist gehandeld. Nee geen briefje zonder mondkapje. Regels zijn er niet voor niets. Ook in Suriname.

Tiger
donderdag 20 augustus 2020 11:11

Moeder N.H.. Is net zo verward..of erger dan haar dochter.. Het zit m dus in de genen.. de appel valt niet ver cd stam.. Moeder N.H. ..doet er goed aan om vooral voor zichzelf een verwijsbrief te vragen aan haar huisarts.. Ik weet zeker dat moeder N.H zelf degenen is die dicrimineerd en lijdt aan een minderwaardigheid complex.. omdat zij toevallig geen hindostaan is.. Zo gaat dat ALTIJD onder surinamers.. Ze zijn niet alleen bekrompen in hun verstand..maar kortom gewoon dom.. Dommer dan een krab.. immers het lukt krabben bijna nooit.. maar vroeger of later komen ze er wel uit..… Lees verder »Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen