maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse jeugd neemt deel aan uitwisselingsprogramma

lees ook ...

Budgeting is required for high-quality medical treatment

The existing healthcare funding mechanism must be recognized by Suriname as unsustainable. At the conclusion of each month, the hospitals submit their declarations. But the ministry needs to learn to ...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), kreeg op donderdag 19 augustus 2021 bezoek van 05 leerlingen die participeren aan het Kenny-Lugar Yes programma 2021-2022. De rest van de bezoekers bestond uit een vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade, vertegenwoordigers van iEARN, en de ouders van de leerlingen.

De Youth Exchange and Study program (YES) is een uitwisselingsprogramma voor jongeren uit verschillende landen tussen 15 en 17 jaar. Dit programma biedt de mogelijkheid aan studenten om voor 10 maanden in de Verenigde Staten van Amerika (VS) te wonen en te studeren. Suriname participeert als enig land van Zuid-Amerika aan dit programma dat volledig gefinancierd wordt door de Amerikaanse overheid.

Tijdens hun verblijf in de VS zullen de studenten worden toegelaten tot een Amerikaanse Highschool en deelnemen aan vormingsactiviteiten en als culturele ambassadeurs optreden door hun cultuur uit te dragen in de VS. Gedurende het schooljaar verblijven zij bij een gastgezin, waar zij actief zullen deelnemen aan activiteiten met het gezin en binnen de community.

Het is dit jaar de dertiende keer dat leerlingen in staat worden gesteld om in de VS kennis uit te wisselen. Inmiddels hebben 65 studenten deelgenomen aan dit programma. Na een selectie aan de hand van de behaalde resultaten op school en een gedegen voorbereiding van bijkans een jaar, vertrekken de leerlingen naar verschillende delen van Amerika. Het is de bedoeling dat de jongeren bij terugkeer hun kennis delen met anderen, andere jongeren in Suriname overtuigen mee te doen aan dit programma en om zoveel mogelijk gemeenschapswerk op te pakken in ons land.

De minister wenste de studenten heel veel succes toe en rekent erop dat ze Suriname trots zullen maken en het land positief zullen belichten. Bij terugkeer zal de minister weer aan tafel zitten met de leerlingen om te evalueren over hun opgedane kennis en vaardigheden en hoe die verder aan te wenden aan de ontwikkeling van ons land. De leerlingen vertrokken in de vroege ochtend van vrijdag 20 augustus 2021 richting VS.

De Covid pandemie wordt duidelijk niet als een opstakel gezien om onze jeugd te stimuleren om naar een vreemd land en een vreemd gezin te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse jeugd neemt deel aan uitwisselingsprogramma