zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Surinaamse inzamelingsactie: SRD 1,5 miljoen voor Palestina in recordtijd

lees ook ...

Renovatie Internaat Atjoni van start

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voert momenteel het Secondary Technical Education Support (STES) Project uit, gefinancierd door de Islamic Development B...

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse aken (Biza), deelt zijn vreugde over de snelle en indrukwekkende reactie van de Surinaamse bevolking op een inzamelingsactie ten behoeve van Gaza. Binnen slechts vier dagen is bijna 1,5 miljoen Surinaamse dollar (SRD) ingezameld, een bedrag dat Somohardjo als een veelbelovende start beschouwt.

Tot op heden is er al een totaalbedrag van SRD 678.039, 6313 euro en USD 7397 geteld. Daarnaast heeft de politieke partij Pertjajah Luhur een toezegging gedaan van SRD 200.000. Somohardjo benadrukt echter dat de bijdragen van FIGS nog moeten binnenkomen.

Ondanks de steun van de politieke partij Abop/PL betreurt Somohardjo het gebrek aan donaties van andere politieke partijen en grote bedrijven. Hij kondigt aan contact op te nemen met andere politieke partijen in de hoop dat zij ook een bijdrage zullen leveren. De Surinaamse gemeenschap toont volgens Somohardjo haar solidariteit, met name de moslimgemeenschap die goed is voor 20% van de bevolking.

Somohardjo bedankt specifiek organisaties als SIS, SMA, SMF, FIGS en het Platform voor Gerechtigheid Palestina voor hun steun. Hij benadrukt dat het ophalen van SRD 1,5 miljoen in slechts vier dagen een buitengewone prestatie is, die de Surinaamse trots en eenheid weerspiegelt. Hij doet tevens een oproep aan het bedrijfsleven om hun steun te tonen en zich bij de inspanning aan te sluiten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse inzamelingsactie: SRD 1,5 miljoen voor Palestina in recordtijd