woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ICT-sector ready om deviezen te verdienen

lees ook ...

Nieuwe Haven politie onderzoekt gewapende overval op superma...

Drie gemaskerde mannen hebben een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan de Timmermanstraat in Suriname. Volgens berichten waren de winkelier, een arbeider en een klant aanwezig...

Nilesh Bishesar zegt dat de Surinaamse ICT-sector ready is om voor buitenlandse klanten te werken en zodoende deviezen voor het land te verdienen. Hij deed deze mededeling namens de ICT- Associatie aan president Chandrikapersad Santokhi. De associatie is op maandag 13 maart 2023 een van de vier genodigde organisaties geweest in het kader van de voorgesprekken tot nationale dialoog. Bij dit moment waren ook minister Riad Nurmohamed en Prewien Ramadhin namens e-Gov aanwezig.

President Santokhi is door Bishesar geïnformeerd over de problemen die de ICT-sector ondervindt vanwege de huidige economische situatie. Aangegeven is dat de instabiele koers remmend werkt. “Ondernemers hebben een stabiele koers nodig, anders is het lastig om te plannen”, zegt Bishesar.

Inputs voor de sector zijn namelijk aan een dollarcomponent gebonden. Het Surinaamse bedrijfsleven wil ook minder investeren in automatisering, omdat de economie te kwetsbaar is. Doordat de economische situatie geen goede perspectieven biedt, lijdt ook de ICT-sector onder het wegtrekken van kader. Volgens Bishesar verliest zowel het bedrijfsleven als het land hiermee aan omzet en kennis.

Volgens Bishesar zal er naar synergieën gezocht moeten worden: In plaats dat kader weggenomen wordt uit de sector, ziet hij liever samenwerking om van de voordelen te profiteren. Aan president Santokhi is gevraagd dat die op diplomatiek niveau de discussie aangaat met Nederland dat Suriname niet wordt leeggehaald met kader, maar dat er wordt samengewerkt.

Verder is voorgesteld ICT-onderwijs ook op de universiteit door te voeren. Bishesar gaf aan dat India, welk land eerder dit jaar door president Santokhi is bezocht, ICT tot zijn kunst heeft gemaakt. Hij ziet Suriname ook volgens die contouren zijn ICT-sector verder ontwikkelen. De deskundige spreekt van een sector met een grote potentie voor deviezen en werkgelegenheid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ICT-sector ready om deviezen te verdienen