vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaamse ICT Associatie verwelkomt nieuw bestuur voor komende termijn

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-top in Guyana voor regionale...

President Chandrikapersad Santokhi zal dit weekend naar Guyana reizen om deel te nemen aan de 46ste Caricom Heads of Government Meeting. Dit jaarlijkse evenement brengt leiders van Caribische landen s...

Na een druk bezochte algemene ledenvergadering (ALV) op 3 februari 2024 heeft de ICT-Associatie Suriname (ICT-As) haar nieuwe bestuur voor de termijn 2024-2025 gekozen. Het vorige bestuur, onder leiding van voorzitter Anvit Ramlakhan (CEO van Datasur), heeft tijdens deze vergadering de verantwoordelijkheden overgedragen aan het nieuwe bestuur, dat unaniem is gekozen.

Het nieuwe bestuur voor de periode 2024-2025 bestaat uit Fürgell Pinas (Manager Business Innovation & Development bij Telesur) als voorzitter, Ashley Fung-Loy (coördinator bij het Central Credit Bureau Suriname van BNETS) als secretaris, Shanine Bhiekharie (office manager bij Infotrans/PBS) als penningmeester, Whitney de Rijp (Commercial Affairs Manager bij Datasur) als commissaris, en Brian Imambaks (directeur van Technovate N.V.) als commissaris.

Aftredend voorzitter Ramlakhan benadrukt de aanzienlijke vooruitgang die samen met het bestuur en de leden is geboekt tijdens zijn ambtstermijn. Hij benoemt de succesvolle voltooiing van het bestuursplan met een indrukwekkende voltooiingsgraad van 80,16%, de herstructurering van de prestatieomgeving, financiën en commissiedoelen, en de verbetering van de financiële stabiliteit en liquiditeit van de ICT-As.

Daarnaast wijst hij op de succesvolle organisatie van de grootste ICT-As Summit tot nu toe en de gestarte Vision 2030 Taskforce, gericht op het uitwerken en implementeren van een strategische en duurzame ontwikkeling voor een Digitaal Suriname tegen 2030. Het nieuwe bestuur zal voortbouwen op het werk van het vorige bestuur en de missie van de associatie blijven voortzetten, waarbij ze aangeven zeer enthousiast en gereed te zijn om aan de slag te gaan.

Voorzitter Pinas benadrukt in zijn toespraak dat het nieuwe bestuur dezelfde strategische richting zal behouden en zich zal inzetten voor bijdragen aan de ICT-ontwikkeling in Suriname, met als doel de digitale transformatie van het land te bevorderen. Hij roept op tot samenwerking, leren en innoveren, en kijkt uit naar een spannende en succesvolle periode voor de ICT-sector in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaamse ICT Associatie verwelkomt nieuw bestuur voor komende termijn