Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse hotzones COVID-19-virus blijven gesloten

Geplaatst

op

Vicepresident Ashwin Adhin. Foto Nii

Vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft in zijn televisietoespraak zondag gezegd, dat de gezondheidsmonitoring van de voorbije twee weken in het kader van COVID-19 aan het licht heeft gebracht dat in het oosten van Suriname de zogenaamde ‘hotzone’ steeds verder aan het toenemen is. Om deze reden en om verdere verspreiding van het virus in deze hotzone te voorkomen blijven alle maatregelen inzake COVID-19 in dit deel van Suriname van kracht.

Adhin heeft de aangepaste maatregelen voorgehouden aan de Surinaamse samenleving. Hij benadrukte echter dat deze aanpassingen niet gelden voor de gebieden die zijn geïdentificeerd als hotzones. Hotzones zijn gebieden waar explosieve groei van besmette gevallen zijn. “Oost-Suriname is een hotzone vanwege een groei van cases op diverse locaties aan deze grens alsook vanwege de sterke stijging van besmette gevallen aan de Franse zijde. Om verdere verspreiding in deze hotzone te voorkomen, blijven alle maatregelen ongewijzigd van kracht. Ik benadruk dat er dus geen aanpassingen komen in de hotzone Oost-Suriname,” zei Adhin.

Dit geldt voor alle dorpen in het grensgebied in Oost-Suriname. De scholen in Oost-Suriname blijven gesloten. Ook het binnenlands luchtverkeer van en naar Oost-Suriname is per direct afgesloten voor het gebied Stoelmanseiland tot en met Antonio do Brinco. Het oversteken van en naar de buurlanden is verboden, terwijl de grenzen gesloten blijven.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname

Geplaatst

op

Dons 2

De stichting d’ONS(duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname) werkt vanaf 2006 aan de duurzame ontwikkeling van Suriname door uitwisseling van kennis en ervaring door Nederlandse en Surinaamse bedrijven, NGO’s en particulieren.

Vanaf 2008 organiseert de stichting jaarlijks een landbouw congres in hotel Torarica met behulp van Nederlandse bedrijven en diverse Surinaamse partners. Dit jaar kon het congres niet doorgaan vanwege de covid-19 uitbraak. De uitreiking van de awards en het prijzengeld gaat wel door en zal plaats vinden in de week van tien oktober op locatie bij de winnaars. De bedoeling van de award is om de kleine duurzame landbouwers een schouderklopje te geven en om de samenwerking tussen hen te stimuleren alsook rolmodellen te presenteren.

Het vorig jaar waren Green Grow Garden van Radj Bisessar, Saba Farm te Redi Doti en Spirits Grun2 de winnaars. De awards en het bijbehorende prijzengeld van Duizend, vijfhonderd en tweehonderd en vijftig euro wordt dit jaar wederom ter beschikking gesteld door de Nederlandse sponsors Koppert Cress en Rijkzwaan. Voor klein landbouwers die aan duurzame teelt doen en kans willen maken op een award, is er nog mogelijkheid tot inschrijven op de website van de stichting www.stdons.nl – culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname…..Ronnie Brunswijk zal voor het eerst waarnemen als president

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 08 At 00.57.23

Op zaterdagochtend vertrekt President Santokhi richting buurland Guyana en keert zondagmiddag terug.

Een mooie gelegenheid voor het voeren van bilaterale gesprekken. Er zullen namelijk in Guyana, een aantal CarIbische leiders aanwezig zijn voor de bijwoning van de inauguratie van het nieuwe Guyanese staatshoofd.

De Vice-President Ronnie Brunswijk zal dan de scepter zwaaien in Suriname tijdens de afwezigheid van Santokhi. Voor Santokhi zal dit zijn eerste buitenlands optreden zijn. Hij zal worden vergezeld door mevrouw Santokhi en de minister Albert Randin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Volgens de President is onder de huidige omstandigheden geen ruimte voor een grote delegatie.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen